“Τι διεκδικείτε κ. Δήμαρχε γι’ αυτή την πόλη που έχει θρηνήσει τόσες χιλιάδες νεκρούς;”-Η τοποθέτηση της Κ. Νοτοπούλου

Mε αναφορά στην τραγική απώλεια του Τάσου Κουράκη, ξεκίνησε την τοποθέτησή της στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου.

« Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για την Θεσσαλονίκη, για την Αυτοδιοίκηση, για την Πολιτική, για τον Πολιτισμό, για την Επιστήμη, για την Αριστερά. Αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη τον Τάσο Κουράκη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που άφησε έντονο και ανεξίτηλο αποτύπωμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής, της πνευματικής  και της πολιτικής ζωής της πόλης και της χώρας μας» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου και αναφέρθηκε στο ανήσυχο πνεύμα του και στην ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Για όσους είχαμε τη χαρά, την τιμή και την ευλογία να πορευτούμε μαζί με τον Τάσο Κουράκη, αυτή η μέρα δεν είναι μόνο μια μέρα θλίψης και συντριβής. Είναι κυρίως μια μέρα δέσμευσης.  Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ζωντανό το πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο του, τις αξίες και τις αρχές του φωτεινές, να μας οδηγούν στις δύσκολες και αβέβαιες εποχές που διανύουμε και που έρχονται» δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Πανδημία

Η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί μίλησε για την πανδημία που έχει αφήσει βαρύ αποτύπωμα στη ζωή της πόλης και που πάλι απειλεί με βαρύτατες συνέπειες για το παρόν και το μέλλον των Θεσσαλονικέων.

Όπως τόνισε, οι Θεσσαλονικείς αγωνιούν μην ξανα ζήσουν έναν «μαύρο Νοέμβρη» όπως πέρσι την ώρα που ΜΕΘ διαθέσιμες δεν υπάρχουν στην πόλη, οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Απευθυνόμενη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, για το ότι δεν έχει διεκδικήσει από την κυβέρνηση γιατρούς, περισσότερες ΜΕΘ, περισσότερα διαγνωστικά τεστ, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ.

«Τι διεκδικείτε κύριε Δήμαρχε γι’ αυτή την πόλη που έχει θρηνήσει τόσες χιλιάδες νεκρούς;» είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναφέρθηκε ακόμη στο Lockdown που επιβλήθηκε για 3η φορά στην πόλη, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, χωρίς κανένα σχέδιο στήριξης της οικονομίας της πόλης. «Τίποτα δεν είναι πολυτιμότερο από την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και εσείς δεν έχετε διεκδικήσει τίποτα» τόνισε επισημαίνοντας πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρακολουθεί ως μακρινός και ουδέτερος παρατηρητής τον οικονομικό μαρασμό της πόλης.

Φασισμός

Η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί αναφέρθηκε ακόμη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης ακόμη φέρουν την πινακίδα στην δυτική είσοδο της πόλης και ο δήμαρχος δεν έχει ζητήσει να κατέβει.

«Τη μάχη για το φασισμό πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι» τόνισε και άσκησε σκληρή κριτική στον Κ. Ζέρβα σχετικά με τα επεισόδια στη Σταυρούπολη όπου ο δήμαρχος διαπίστωσε «διαπάλη ιδεών». «Είστε ο δήμαρχος που προεκλογικά προσπαθούσε να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς, που βγήκε Μακεδονομάχος και που σήμερα σιωπεί, ο δήμαρχος που δεν είχατε πει τίποτα για την φασιστική επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη» τόνισε συμπληρώνοντας πως όταν πιέστηκε από την αντιπολίτευση για το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε να υπονομεύσει τη διαδικασία καταθέτοντας ένα άλλο ψήφισμα αντί η πόλη να είναι ενωμένη ενάντια στο φασισμό.

«Τη δημοκρατία την υπηρετεί ο καθένας από εμάς με αγώνα και στην πράξη» δήλωσε.

Καθημερινότητα προβλήματα.

Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα της Β Δημοτικής κοινότητας και συγκεκριμένα στο Ναό των Αγίων Αποστόλων ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική και επικίνδυνη.

Ίδια κατάσταση εγκατάλειψης και στην περιοχή πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, στο χερσαίο χώρο της παραλίας, όπου πεζοί και ποδηλάτες κινδυνεύουν να τραυματιστούν από τις λακούβες.

Και βέβαια τι να πει κανείς για τα λουτρά Θέρμης και για την κατάσταση που επικρατεί, εξαιτίας της οποίας ο δήμος έγινε περίγελος πριν από μερικές μέρες τόνισε και κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να πει τι πρόκειται να κάνει στην περιοχή με τον μπαζότοπο.

Καθαριότητα

Η Κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για απαξιωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, με αφορμή την επίσκεψή της στο εργοτάξιο του λιμανιού υπηρεσία η οποία είναι υποστελεχωμένη σε μηχανικά μέσα και προσωπικό. Μια υπηρεσία που θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο και να είναι χώρος εκπαίδευσης για μαθητές της πόλης ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες στη δράση της ανακύκλωσης.

Ενυδρεία

Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στα ενυδρεία που σχεδιάζει ο Δήμος στη Νέα Παραλία, κάνοντας λόγο για άστοχο σχεδιασμό ενώ υπάρχει ήδη πρόβλεψη για ενυδρείο στο νέο τεχνολογικό πάρκο.

Παιδεία

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της πόλης και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά όπως για παράδειγμα στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την εκπαίδευση των μαθητών, ούτε για την υγεία και τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εσείς όμως κ. Δήμαρχε θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα σταθείτε δίπλα στην πόλη, τους μαθητές ή αν θα συνεχίσετε να είστε γραφείο τύπου της κυβέρνησης.

Τέλος έθεσε δυο ερωτήματα που αφορούν στο τι θα γίνει με τον εορτασμό της

της 30ης Οκτωβρίου, καθώς και το αν θα προχωρήσει ποτέ η επιτροπή ονοματοδοσίας των οδών την πρόταση για την οδό Γλέζου-Σάντα  και για την οδό Μανώλη Ρασούλη.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ