Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης με τίτλο «Βλέποντας την Ευρώπη με τα μάτια των παιδιών – Πολιτιστικές Διαδρομές»

«Βλέποντας την Ευρώπη με τα μάτια των παιδιών – Πολιτιστικές Διαδρομές» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης τη Δευτέρα 9 Μαΐου κατά τις ώρες 16:00-18:00, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης που οργανώνεται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα ενημερωθούν για τα λαογραφικά στοιχεία των παραδοσιακών φορεσιών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητώντας ομοιότητες και διαφορές σε αυτές. Προοίμιο της δράσης θα αποτελέσει η κατασκευή σημαιών χωρών της ΕΕ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) από τα ωφελούμενα παιδιά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διανεμηθεί στους μαθητές εκπαιδευτικό υλικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Την Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την ιδέα μιας νέας μορφής πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανής να κάνει αδιανόητο τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. Η πρόταση αυτή, πιο σύγχρονη από ποτέ, θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ