Δήμος Θεσσαλονίκης: Παρέμβαση Μπουτάρη σε ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη Σαββάκη

Το όνομα του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιου Σαββάκη ακούγεται εδώ και καιρό στις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει με ένταση για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Γνωστό site που ασχολέιται με την ειδησεογραφία της αυτοδιοίκησης προχώρησε σε μια αποκάλυψη πως προ ημερών έγινε συνάντηση Τσίπρα-Σαββάκη με “προξενητή” τον Γιάννη Μπουτάρη.

Βέβαια είναι γνωστό πως οι Τσίπρας και Σαββάκης διατηρούν έτσι και αλλιώς καλή σχέση. Γράφει χαρακτηριστικά το aftodioikisi,gr: “Όταν στις 23 Απριλίου ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωνε ότι «θα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με υποψήφιο δήμαρχο με τον οποίο συμφωνεί απόλυτα», οι περισσότεροι σκέφτηκαν ότι είναι μία από τις γνωστές εκκεντρικές δηλώσεις του. Δεν είχαν φανταστεί ότι λίγες ημέρες πριν ο πρώην δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), όπως μετονομάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον, πλήρως ελεγχόμενο από τη ΝΔ,  ΣΕΒ, Θανάση Σαββάκη, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η πρόταση Μπουτάρη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει τον κ. Σαββάκη για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Με «κερασάκι στην τούρτα», ο πρώην δήμαρχος να είναι αυτή τη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του προέδρου του ΣΒΕ. “Πακέτο”, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάθε άλλο παρά ασυγκίνητο άφησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ”.

Να σημειωθεί πως ο κ. Σαββάκης διατηρεί καλή σχέση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τον προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: https://myportal.gr/dimos-thessalonikis-paremvasi-mpoytari-se-syriza-gia-stirixi-savvaki/?fbclid=IwAR226stMtBphgMRhlv0LJPqmkOE3UhE3h5jtG94UgOAvyKsj0aQPikSBJy0

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ