Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται τα τραπεζοκαθίσματα από παραλιακά καφέ υπό τον φόβο τροχαίων ατυχημάτων

Την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν επεκταθεί από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, στο πεζοδρόμιο επί της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο του νόμου που ορίζει η πανδημία του κορονοϊού και γειτνιάζουν με το οδόστρωμα, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τον φόβο τροχαίων ατυχημάτων.

Η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής πάρθηκε ύστερα από έγγραφο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το οποίο υπογράφει ο ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, σύμφωνα με το οποίο πριν από μερικά 24ωρα οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και προσέκρουσε σε δέντρο. Το ευτύχημα είναι πως όλα συνέβησαν ξημερώματα, ώρα όπου ήταν σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα καταστήματα άδεια από πελάτες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε πως από σήμερα, Παρασκευή, δημοτικοί αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους καταστηματάρχες της Λεωφόρου Νίκης για την απόφαση και πως άμεσα θα πρέπει να αποσυρθεί από το πεζοδρόμιο η σειρά των τραπεζοκαθισμάτων που βρίσκεται στο όριο με τον δρόμο.

«Η μία σειρά των τραπεζοκαθισμάτων πρέπει να φύγει. Παραμένει η σειρά που είναι στον τοίχο των καταστημάτων, ενώ στους επαγγελματίες δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης κατά 50 εκατοστών στο πλαίσιο των μέτρων της πανδημίας. Έτσι θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα μόνο στη μία πλευρά του δρόμου, ενώ το πεζοδρόμιο θα πρέπει να μένει ελεύθερο κατά 1,5 μέτρο για να περνούν οι πεζοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβαρλής.

Από αύριο, Σάββατο, θα αρχίσουν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας καθώς αίρονται οι άδειες που είχαν δοθεί με βάση τις διατάξεις του νομοθετικού διατάγματος περί Covid-19. «Θα πέφτουν και τα πρόστιμα περί παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε όσους δεν συμμορφωθούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα τηρήσουν όλοι την απόφαση σχολαστικά για να μη θρηνήσουμε θύματα. Γιατί εκτός από τα βράδια που οι οδηγοί των αυτοκινήτων αυξάνουν ταχύτητα στην παραλιακή, ακόμη και τη μέρα κάποιος που κάθεται στα τραπεζάκια, δίπλα στον δρόμο, μπορεί να ζαλιστεί ή να χάσει την ισορροπία του και να έχουμε ατύχημα», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ