Ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου τιμά τους εθελοντές αιμοδότες παρουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη

Παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, συνδέει την Ιστορία με την Αιμοδοσία και στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης, υψηλών ιδανικών και ιστορικών συμβολισμών με θέμα: «ΤΟ 1821- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ – ΜΕ ΑΙΜΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΘΕ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ- ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ- ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ», την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στις 7:00μμ στην πλατεία Ευόσμου θα τιμήσει για πρώτη φορά όλους τους εθελοντές Αιμοδότες, των 11 Τραπεζών Αίματος που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία της και η Πρόεδρος κ. Καίτη Τζιτζικώστα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό στόχοι της διπλής επετειακής εκδήλωσης :

η προβολή του υψηλού αισθήματος κοινωνικής ευθύνης των εθελοντών αιμοδοτών
-η αναγνώριση και η απόδοση τιμής της σωτήριας πράξης της αιμοδοσίας για τη ζωη
-η θυσία του αίματος στην Ιστορία μας και στο βωμό της Ελευθερίας μας

η ευαισθητοποίηση και η προσέλκυση νέων αιμοδοτών
-η συνειδητοποίηση των πολιτών για την αναντικατάστατη αξία του αίματος
-η ταύτιση της αιμοδοσίας με την ζωή και
-η γνώση για τα οφέλη που αποκομίζουν για την υγεία τους, οι αιμοδότες.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας –ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, τόνισε ότι « Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και με την χορηγική στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης την εκδήλωση
συνδιοργανώνουν:

η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ ,
-ο «Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας»
-ο μοναδικός στην Ελλάδα Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής»
-η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων και
-ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της επετειακής χρονιάς που διανύουμε, αναδεικνύοντας την φιλοπατρία, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και πραγματοποιείται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δεν είναι μόνον ο 2ος μεγαλύτερος Δήμος της Βορείου Ελλάδος (με πρώτο τον Δήμο Θεσσαλονίκης) και ο 1ος δήμος σε όλη την χώρα με τον μικρότερο δείκτη γήρανσης στον πληθυσμό του, αλλά στον Δήμο μας υπάρχει εγκατεστημένη η μεγαλύτερη κοινότητα Σαρακατσαναίων όλης τηςχώρας, οι οποίοι έδωσαν εκατοντάδες Ήρωες και Βιγλάτορες στην Επανάσταση του 1821.

Στις κορυφαίες ηγετικές μορφές της Επανάστασης ανήκουν ο Σαρακατσάνος Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Καραΐσκος, ο Φαρμάκης, ο Γαρέφης, ο Λεπενιώτης, ο Καπλάνης, ο Τσακατάς, ο Τσιόγκας, ο Δίπλας, ο Καραγιαννάκης, ο Μπαταριάς, ο Χασιώτης εκατοντάδες άλλοι καπεταναίοι και οπλαρχηγοί και ανάμεσα τους και μία νέα σαρακατσάνα ηρωίδα του Πηλίου, η Καπετάνισα της Στεριάς, η Μαργαρίτα Μπασδέκη .
Ενώ κατά την προεπαναστατική περίοδο του 1821, δεσπόζει ο Σαρακατσάνος προεπαναστατικός Ήρωας -ο «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» των Αγράφων -το Λιοντάρι της Κλεφτουριάς , ο Θρύλος της Επανάστασης ,το Αιώνιο Σύμβολο της Παλικαριάς, ο Οπλαρχηγός «ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ- ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», αδριάντας του οποίου υπάρχει στο Δήμο μας, επί της οδού Κατσαντώνη- απέναντι από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο άγαλμα της χώρας μας, με το πρώτο να βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του τα Άγραφα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
●6.00μμ-Υποδοχή της Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη επί της οδού Α. Κατσαντώνη- απέναντι από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων. Τρισάγιο. Κατάθεση στεφάνου στον αδριάντα του προεπαναστατικού Σαρακατσάνου Ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη Μακρυγιάννη
●6.30μμ -Επίσκεψη και Ξενάγηση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στον μοναδικό στην Δυτική Θεσσαλονίκη, προεπαναστατικό Ιερό του Ναό Αγίου Αθανασίου του 1818, παρουσία και της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Καίτης Τζιτζικώστα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
●7.00 Άφιξη στον χώρο της εκδήλωσης πλατεία Ευόσμου
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
-Χαιρετισμοί
-Αποκαλυπτήρια banner (roll up) 100τμ το οποίο θα παραμείνει αναρτημένο έως το τέλος του έτους, στην κεντρική όψη του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου από την Πρόεδρο κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και χαιρετισμός .
-Ομιλία με θέμα «1821-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ» Βασίλης Περιφάνης Ε. Καθηγητής Αιματολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
-Επιδόσεις των «ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ» των Εθελοντών Αιμοδοτών στους Ιδρυτές- Υπευθύνους των Τραπεζών Αίματος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των νέων μέτρων προστασίας του ΕΟΔΥ κατά της πανδημίας covid 19.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ