Θέρμη: Παρέμβαση του Δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου για τις παράνομες σταθμεύσεις στα πεζοδρόμια

Την παρέμβαση του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου προς το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης καθώς και προς την Τροχαία Θέρμης προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων ασυνείδητων οι οποίοι σταθμεύουν μονίμως τα αυτοκίνητά τους πάνω στα πεζοδρόμια, καταλαμβάνοντας ακόμη και την ειδική λωρίδα όδευσης τυφλών.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα στην οδό Βασιλικής Ταμβάκη, στο πεζοδρόμιο της οποίας σταθμεύουν καθημερινά αυτοκίνητα, δυσχεραίνοντας τη διέλευση πεζών, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Θέρμης απέστειλε προσωπική επιστολή προς το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και προς την Τροχαία Θέρμης, επισυνάπτοντας και σχετικές φωτογραφίες, ενημερώνοντας για άλλη μια φορά για το πρόβλημα που υπάρχει και ζητώντας να ασκηθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Ειδικότερα, στην επιστολή του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας ενημερώσω για ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο παρατηρείται καθημερινά στην κοινότητα Θέρμης. Αφορά την κατάληψη από παράνομα σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, του πεζοδρομίου επί της οδού Βασιλικής Ταβάκη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την πλατεία Παραμάνα (επισυνάπτονται και σχετικές φωτογραφίες). Οι ασυνείδητοι οδηγοί δεν διστάζουν μάλιστα να σταθμεύουν ακόμη και επάνω στην ειδική λωρίδα όδευσης των τυφλών. Εντονότερο είναι το πρόβλημα στο σημείο όπου λειτουργεί κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, της οποίας τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν μονίμως το πεζοδρόμιο. Όλη αυτή η κατάσταση δυσχεραίνει αφάνταστα τη διέλευση των πεζών, κυρίως δε των ηλικιωμένων, των γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά τους με τα καρότσια και φυσικά, των ατόμων με αναπηρία. Παρά τις συστάσεις που έχουν γίνει η παραβατική αυτή συμπεριφορά εξακολουθεί δυστυχώς να υφίσταται. Για τον λόγο αυτόν σας ζητώ να μεριμνήσετε προκειμένου να συμμορφωθούν οι παραβάτες και να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη και ασφαλής μετακίνηση των πολιτών».

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες, αλλά και τους καταστηματάρχες «να σέβονται το δημόσιο χώρο, να μην σταθμεύουν παράνομα τα αυτοκίνητά τους, αφήνοντας ελεύθερα τα πεζοδρόμια και πρωτίστως τις ειδικές λωρίδες και τις ράμπες που διευκολύνουν τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία». Παράλληλα, σημειώνει, ότι «δυστυχώς, ο δήμος Θέρμης εδώ και αρκετά χρόνια στερήθηκε τη δημοτική αστυνομία την οποία ευελπιστούμε ότι θα την επανασυστήσουμε πολύ σύντομα, καθώς, στο πλαίσιο της προκήρυξης που έχει γίνει έχουμε ζητήσει την πρόσληψη 15 δημοτικών αστυνόμων. Αυτό θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε αποτελεσματικότερους ελέγχους, μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία του δημόσιου χώρου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ