Συνεργασία Π.Ε Πιερίας-Κέντρου Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας και Φεστιβάλ Ολύμπου με άξονα τον πολιτισμό

Κοινή σύσκεψη στην έδρα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα  Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) κ.  Γρηγόρης Παπαχρήστος και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κα  Άννα Μυκωνίου.

Θέμα της σύσκεψης  ήταν η συνεργασία των δύο πολιτιστικών φορέων το φετινό καλοκαίρι αλλά και η ανεύρεση τρόπων και δυνατοτήτων μιας ευρύτερης και σταθερής συνεργασίας στο μέλλον.

Ανταλλάχθηκαν γνώμες και απόψεις οι οποίες κατέληξαν στον κοινό εορτασμό φέτος το καλοκαίρι, των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ για την επόμενη χρονιά, θα επιδιώξουν οι δύο φορείς στη δημιουργία μιας θεατρικής συμπαραγωγής με καλλιτεχνικό δυναμικό που θα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και ευρύτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Άννα Μυκωνίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου, χαρακτηρίζοντας την Πιερία ως προνομιούχο τόπο πολιτισμού, με μοναδικούς χώρους εκδηλώσεων, όπως το αρχαίο θέατρο Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου για το μεγάλο ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό, καθώς και τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Παπαχρήστο, για το σπουδαίο πολιτιστικό έργο που επιτελείται στην Πιερία, μέσω του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου ανταπαντώντας στην Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, δήλωσε πως είναι καθήκον και υποχρέωση υπηρετώντας κανείς, από όποια θεσμική θέση, την Πιερία, να θέτει ως προτεραιότητα για την ανάπτυξή της και την προβολή της,  τη σπουδαία ιστορία της και τον μοναδικό πολιτισμό της. «Ο πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι πραγματική ανάγκη, είναι έκφραση, είναι πνεύμονας ζωής και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητά μας. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη μας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, στηρίζουμε σταθερά τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο της Πιερίας» τόνισε χαρακτηριστικά  η κα Μαυρίδου.

Με την ολοκλήρωση της  σημαντικής αυτής συνάντησης, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Παπαχρήστος επανέλαβε μια φορά ακόμη, ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου, ως το αρχαιότερο και ιστορικότερο,  δικαιούται την υποστήριξη της Περιφέρειας και την αναγνώρισή του ως το  εμβληματικό φεστιβάλ της Κεντρικής Μακεδονίας και ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Κέντρου Πολιτισμού ο καλλιτεχνικός του διευθυντής κ. Θανάσης Κολαλάς και εκ μέρους του ΟΡ.ΦΕ.Ο, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Βασίλης Δήμου και ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Νίκος Λακασάς

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ