Συνεργασία Δήμου Νεάπολης-Συκεών με Πυροσβεστική για την προστασία του Σέιχ-Σου

Η άριστη συνεργασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον τομέα της προστασίας του δάσους του Σέιχ-Σου και της Πολιτικής Προστασίας επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο νέος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του νέου διοικητή Π.Υ. Θεσσαλονίκης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (28.1.2021), στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεών του με τους δημάρχους του νομού. Ωστόσο, η σημερινή επίσκεψη στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών υπερέβη τα όρια της εθιμοτυπίας καθώς η συνάντηση των κ. Δανιηλίδη και Δαδούδη εξελίχθηκε σε μια μακρά ανταλλαγή απόψεων γύρω από την προστασία του περιαστικού δάσους.
Μάλιστα, όπως είπε ο νέος διοικητής Π.Υ. Θεσσαλονίκης, η σημερινή συνάντηση εγκαινιάζει «μια περίοδο περαιτέρω συναντήσεων είτε με τον δήμαρχο είτε με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας του δήμου», ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί «κοινή συνάντηση των τριών αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας των δήμων Νεάπολης-Συκεών, Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη, στους οποίους ανήκει η διαχείριση μεγάλων τμημάτων του Σέιχ-Σου, παρουσία και του δασάρχη, για μια περισσότερη αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του δάσους».
«Άριστη συνεργασία…»
«Ο δήμος μας, όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια διατηρεί άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχουμε διαθέσει και θα συνεχίσουμε όλα τα επόμενα χρόνια να διαθέτουμε, για την επιτυχία του κοινού σκοπού, τον εξοπλισμό και τα στελέχη του δήμου μας, αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται η Π.Υ. έτσι ώστε να φυλάσσουμε το δάσος κατ’ αρχήν καθ’ όλη τη διάρκεια της επικίνδυνης περιόδου Μαΐου-Σεπτεμβρίου με κοινές δράσεις, περιπολίες και παρεμβάσεις πρόληψης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη του νέου διοικητή κ. Δαδούδη «όχι απλά και μόνο εθιμοτυπική αλλά ουσιαστική επίσκεψη συνεργασίας με το δήμο».
«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Π.Υ. Πρόσφατα, με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ-ΚΜ, συνεχίστηκε αυτό το οποίο ξεκίνησε επί των ημερών μου, από το 2010 και μετά. Έτσι, στην ΠΕΔ-ΚΜ πήραμε απόφαση χρηματοδότησης με ένα σοβαρό ποσό για την αγορά εξοπλισμού και ανταλλακτικών για τα οχήματα της Π.Υ. Θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι πρέπει να συνδράμουμε στο μεγάλο έργο της προστασίας του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου, που είναι ο μοναδικός πνεύμονας ζωής για όλη την πόλη μας», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης, ευχόμενος στο νέο διοικητή καλή συνέχιση της άριστης συνεργασίας την οποία έχουμε οικοδομήσει ως Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Π.Υ.».
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, θα πρέπει «όλοι μας να επιδείξουμε στάση ευθύνης για την προστασία του δάσους δίνοντας βαρύτητα στην πρόληψη, επισημαίνοντας και καταγγέλλοντας οποιαδήποτε επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια που πέφτει στην αντίληψή μας, είτε το πέταμα ενός τσιγάρου από τα διερχόμενα αυτοκίνητα στον περιφερειακό, είτε με το άναμμα φωτιάς για διάφορους λόγους μέσα στο δάσος, είτε άλλες ύποπτες κινήσεις που πέφτουν στην αντίληψή μας».
«Εποικοδομητική συνάντηση…»
«Σήμερα είχα τη τύχη και τη χαρά να συναντήσω τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη, στο πλαίσιο της πρώτης επαφής που επιχειρώ να κάνω μετά την τοποθέτησή μου ως νέου διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Θεσσαλονίκης. Και η συνάντηση αυτή ήταν πολύ εποικοδομητική πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα», δήλωσε ο αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης.
Όπως είπε, «τέθηκαν ζητήματα που άπτονται των καθηκόντων μας ως πυροσβέστες, και κυρίως στο τμήμα του δάσους του Σέιχ-Σου που ένα μεγάλο τμήμα του ανήκει στο δήμο Νεάπολης-Συκέων, όσον αφορά τη διαχείρισή του».
«Είχα τη τύχη και την ευκαιρία να ακούσω τις απόψεις του δημάρχου ως παλαιότερου και εκλεγμένου χρόνια στην περιοχή και παράλληλα να καταθέσω και εγώ τις δικές μου απόψεις και ιδέες γύρω από τη διαχείριση του δάσους και γύρω από τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας γενικότερα και όχι μόνο του δήμου. Στην προσπάθειά μας αυτή τού ανέφερα ότι προκάλεσα την Παρασκευή μια κοινή συνάντηση των τριών αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας των δήμων Νεάπολης-Συκεών, Χορτιάτη-Πυλαίας και Θεσσαλονίκης, δηλαδή αντιδημάρχων στους οποίους ανήκει η διαχείριση τμημάτων του δάσους του Σέιχ-Σου, παρουσία και του δασάρχη, έτσι ώστε να έχουμε μια περισσότερο αναλυτική και εποικοδομητική κουβέντα γύρω από την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του δάσους», πρόσθεσε ο νέος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ