Συνάντηση με εργαζομένους του ΕΚΑΒ είχε ο Δημήτρης Σαρηγιάννης

Συνάντηση του Δημήτρη Σαρηγιάννη, διευθυντή γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη  με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, τον Γραμματέα του σωματείου ΕΚΑΒ Ημαθίας κ. Φίλιππο Παπαστεργιόπουλο και τον διασώστη ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Παλαιολόγου Γιώργο πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου, Αγγελάκη 3.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ έθεσαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως:

– Την ένταξη της ειδικότητας «Διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρο» στον κλάδο υγείας και όχι στον κλάδο μεταφορών.

– Τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των διασωστών αλλά και τη δημιουργία σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Σχολής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

– Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού και νέες προσλήψεις -όπου χρειάζονται- με ειδικευμένο προσωπικό.

– Ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

– Ρύθμιση συνταξιοδοτικών και μισθολογικών θεμάτων.

– Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Επίλυση του θέματος των δευτερογενών διακομιδών το οποίο πρέπει να αναλάβουν οι ΥΠΕ και τα νοσοκομεία.

Επιπλέον, ζητήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι διασώστες επεσήμαναν τα προβλήματα που προκύπτουν από το κλείσιμο των κλινικών στα περιφερειακά νοσοκομεία, γεγονός που επιβαρύνει το έργο τους σε σχέση με τα  επείγοντα περιστατικά.

Ο Διευθυντής του γραφείου δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν όλα τα θέματα που ετέθησαν και ότι το ΠΑΣΟΚ  θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης  του ΕΚΑΒ και της προνοσοκομειακής φροντίδας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ