Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ για την έκρυθμη κατάσταση στα ΕΠΑΛ

 

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, από μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλογών με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Εκπρόσωποι των φοιτητών προσκείμενων, πιθανότατα, στο ΚΚΕ, αλλά και των εργατών, κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπου, μεταξύ άλλων, καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα περιστατικά βίας στα σχολεία. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «διώξτε τους φασίστες από κάθε γειτονιά και από τα σχολεία».

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδικάζουμε την κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης και του Yπουργείου Pαιδείας», αναφέρουν σχετικά σε ανακοίνωσή τους. «Με τις δηλώσεις του, ο Υφυπουργός Παιδείας εξισώνει του θύτες με τα θύματα, εκείνους που κρατάνε το μαχαίρι με αυτούς που το δέχονται. Δείχνοντας ανοχή στην παρουσία ακροδεξιών στοιχείων μέσα στα σχολεία, η κυβέρνηση δεν καταδικάζει τα αποτρόπαια γεγονότα που διαδραματίστηκαν αυτές τις μέρες στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Ρίχνει λάσπη στην πραγματική εικόνα των περιστατικών και δεν παίρνει θέση για τους τραυματισμούς των μαθητών και των φοιτητικών από εξωσχολικά στοιχεία, που, με την ανοχή και της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και της αστυνομίας, κυκλοφορούσαν ελεύθερα αυτές τις μέρες στον προαύλιο χώρο του σχολείου», σημειώνουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ