Στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα η πρόταση για το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων

Η πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων που θα τεθεί σε ισχύ στην πόλη κατατίθεται τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στο δημοτικό συμβούλιο. Το καινούριο πλαίσιο για τις φορτοεκφορτώσεις διαμορφώθηκε έπειτα από διαβούλευση της διοίκησης του Στέλιου Αγγελούδη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως και με τις αστυνομικές αρχές.

Στόχος της προσπάθειας που γίνεται είναι να ρυθμιστεί το καθεστώς το φορτοεκφορτώσεων, ώστε να μην υπάρχουν πρόσθετες κυκλοφοριακές επιβαρύνσεις, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία κατά την οποία τα έργα για το flyover συχνά οδηγούν σε ασφυξία στους δρόμους της πόλης.

Εξάλλου, η νέα δημοτική αρχή θεώρησε επιβεβλημένο να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς, μπορεί να υπήρχε θεσμοθετημένο ωράριο για νυχτερινές φορτοεκφορτώσεις, αλλά στην πραγματικότητα αυτό ουδέποτε είχε εφαρμοστεί στην πράξη.

Φορτοεκφορτώσεις από τις 19.00 έως τις 7.00 το επόμενο πρωί

Η πρόταση που κατατίθεται τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο προβλέπει τα εξής:

1. Σε όλες τις οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης επιτρέπεται:
– η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους, κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, από 7.00 το απόγευμα έως 7.00 το πρωί της επομένης, και τα Σαββατοκύριακα από 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως 07.00 το πρωί της Δευτέρας. Τις αργίες η τροφοδοσία θα γίνεται ελεύθερα.
– η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10.00 το πρωί έως 12.00 το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.
– η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1,5 τόνο από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.
– κατ’ εξαίρεση, αποκλειστικά για τη διανομή πάγου και κύβων πάγου, επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από 1η Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου, για όλο το 24ωρο.

2. Στις λεωφορειολωρίδες απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

3. Στους πεζόδρομους του Δήμου Θεσσαλονίκης:
– σε όλους τους πεζόδρομους καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10.00 το πρωί έως 12.00 το μεσημέρι.
– Κατ’ εξαίρεση και ειδικά στους πεζόδρομους που βρίσκονται μέσα στις αγορές του ιστορικού εμπορικού κέντρου «Βατικιώτη» και «Βλάλη» (Καπάνι) καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους ως εξής: α) από Τρίτη έως Παρασκευή από 02.30 τα ξημερώματα έως 7.00 το πρωί της επομένης, β) τα Σαββατοκύριακα από 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως 07.00 το πρωί της Δευτέρας και γ) τις αργίες από 7.00 το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης έως τις 07.00 το πρωί της επόμενης εργάσιμης.

4. Στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης επιτρέπεται η στάθμευση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους για μέγιστη διάρκεια 20 λεπτών της ώρας.

Πού και πότε ισχύει πλήρης απαγόρευση
Σύμφωνα με την πρόταση που θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, θα απαγορευτεί η διέλευση όλων των φορτηγών οχημάτων ανεξαρτήτως ωφέλιμου φορτίου, από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το απόγευμα τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) και από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα το Σάββατο, εξαιρουμένων των αργιών, ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών: Καραολή και Δημητρίου, Στρ. Δουμπιώτου, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος, Αγίου Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, Αγγελάκη, Νικολάου Γερμανού, Λεωφ. Νίκης, Κουντουριώτη, Σαλαμίνος, Δωδεκανήσου και Καραολή και Δημητρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ