Στ. Αγγελούδης: Εντατικοί έλεγχοι από αύριο για την κατάληψη δημόσιου χώρου – Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Από αύριο, Πέμπτη (8/2) ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και επιβολή ανάλογων προστίμων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, στις επιχειρήσεις της εστίασης που δεν συμμορφώθηκαν στις συστάσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και γενικότερα την κατάληψη του δημόσιου χώρου, όπως προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε προ ημερών με φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, είχα εξηγήσει πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ενημερώσαμε άμεσα και έγκαιρα με σχετική επιστολή της Δημοτικής Αστυνομίας όλους τους καταστηματάρχες, πως οφείλουν εντός δύο εβδομάδων να επιστρέψουν στην κανονικότητα της προ Covid-19 περιόδου όσον αφορά στην κατάληψη του δημόσιου χώρου, όπως προβλέπεται από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Με δεδομένο πως το χρονικό περιθώριο που δώσαμε εξαντλείται σήμερα, θέλω να καταστήσω σαφές πως από το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και η επιβολή των ανάλογων προστίμων στις επιχειρήσεις που δεν εννοούν να συμμορφωθούν.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν για όσους συστηματικά παρανομούν, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και στην εικόνα της πόλης. Επιμένω στη θέση που είχα διατυπώσει, πως η εφαρμογή του Νόμου αφορά τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις.

Η εξασφάλιση της ισονομίας συνιστά για τη δική μας δημοτική αρχή απόλυτη προτεραιότητα. Θέλουμε να μπει μια τάξη στην πόλη, να σταματήσουμε την αυθαιρεσία και την ασυδοσία, να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών που τηρούν τα προβλεπόμενα, σεβόμενοι, όμως, παράλληλα το δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πεζών. Είναι υποχρέωση μας, εικόνες με κατειλημμένα πεζοδρόμια ασφυκτικά γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και άλλες πρόχειρες κατασκευές να περάσουν σύντομα στο παρελθόν.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ