Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη για τη νέα σχολική χρονιά

Έτοιμα να υποδεχτούν από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, τους εκατοντάδες μαθητές τους, είναι τα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς ο δήμος έχει ήδη μεριμνήσει σχετικά με τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν λόγω covid, για την εύρυθμη λειτουργία τους. Στα συνολικά 65 σχολεία του δήμου (49 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 19 γυμνάσια και λύκεια στη Δευτεροβάθμια) τα συνεργεία του δήμου ολοκλήρωσαν την πλήρη καθαριότητά τους, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στις επόμενες 48 ώρες ολοκληρώνεται και η απολύμανσή τους.

Οι ανάγκες για την καθαριότητα καλύφτηκαν από καθαρίστριες του δήμου και επιπλέον όπου χρειάστηκε διατέθηκε έκτακτο προσωπικό, σημειώνει η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Ευαγγελία Σακαλή. Ακολούθησαν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες και επισκευές σε αυλές και σκεπές σχολείων από τεχνικούς και εργάτες του δήμου. Επιπλέον διαπιστώθηκε επάρκεια υλικών καθαριότητας (απολυμαντικά, αντισηπτικά, σαπούνια, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, γάντια, μάσκες), ενώ ο δήμος είναι σε ετοιμότητα ώστε να καλύψει άμεσα τις όποιες ανάγκες, μεμονωμένα, θα παρουσιαστούν.

“Φροντίσαμε και φέτος όλα τα σχολεία μας να είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν με καθαριότητα και ασφάλεια τους μαθητές τους. Δεδομένων των συνθηκών και καθώς οι σχολικές μας μονάδες θα λειτουργήσουν και αυτή τη χρονιά εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, καταβάλαμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία και να διασφαλίσουμε το κατάλληλο, ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας για την ευαισθησία τους και εύχομαι σε όλους μια Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά χωρίς ταλαιπωρίες και προβλήματα” σημείωσε από τη μεριά του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ