Σάκης Τζακόπουλος: «Χωρίς κανένα στόχο και σχεδιασμό το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης»

«Χωρίς κανένα στόχο και σχεδιασμό είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης», τόνισε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σάκης Τζακόπουλος.

Επισήμανε πως για τη διοίκηση του δήμου το Τεχνικό Πρόγραμμα αποτελείται από μια  λίστα με στήλες και χρήματα χωρίς Επιχειρησιακό Σχέδιο. Μοιάζει «με το αστέρι που  σιγοσβήνει και μετά από ένα χρόνο το ψέμα που έζησε τελειώνει σαν τα παιδικά παραμύθια».

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του κάθε δήμου αποτελεί μαζί με τον Προϋπολογισμό, τις κορυφαίες δράσεις κάθε διοίκησης. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τζακόπουλος, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για ακόμη μια χρονιά παρουσίασε ένα ακατανόητο   σύνολο πινάκων και ποσών το οποίο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης αλλά απέχει μακράν ακόμη και από τις ίδιες τις δεσμεύσεις του δημάρχου. Δυστυχώς στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης ξεχάστηκαν και δεν περιλαμβάνονται καθόλου:

    Μελέτες για τα παράλληλα έργα του γηπέδου του ΠΑΟΚ

    Υπόγειος σταθμός και ανάπλαση Πλ. Ελευθερίας

    Ανακατασκευή πλατείας Διοικητηρίου

    Νέοι ποδηλατόδρομοι

    Νέοι πεζόδρομοι

    Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Ντεπώ

    Σχολικοί δακτύλιοι

    Αποκαταστάσεις διατηρητέων δημοτικών κτιρίων

    Αναπλάσεις σχολικών αυλών

    Διαγραμμίσεις οδών και διαβάσεων

    Πάρκα τσέπης ή μεγαλύτερα

    Φύτευση δώματος Δημαρχείου ή άλλων κτιρίων

    Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Ενυδρείο-Ερευνητικό Κέντρο

    Πράσινα σημεία

 

«Διερωτώμαι αν ο κ. Ζέρβας συγκινήθηκε που από τα 37,5 εκ. του φετινού προγράμματος τελικά απορροφήθηκαν μόνο τα 8,4 εκ. δηλαδή το 23% ή όταν μας ανακοίνωσε ότι από τα 77 έργα του 2022 ξεκίνησαν μόνο τα 17 και από αυτά ολοκληρώθηκαν μόνο τα 4. Δεν ξέρω πώς δέχεται από τα 67 παλιά έργα των προηγούμενων χρόνων να ολοκληρώθηκαν επί της διοίκησης του μόνο τα 26.

«Πολλά από τα έργα που δεν έχουν καν ξεκινήσει βαφτίζονται «συνεχιζόμενα».  Δεσμεύονται υπέρογκα ποσά σε έργα κάποιων υπηρεσιών αποδεδειγμένα πολύ χαμηλής απόδοσης, επεκτείνοντας το χρόνο περαίωσης τους μέχρι το 2035!!! Και την ίδια ώρα βάζει θηλιά και στις επόμενες διοικήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης».

«Χάθηκε ακόμη μια τετραετία για τους Θεσσαλονικείς» κατέληξε ο κ. Τζακόπουλος.

Η πλήρης τοποθέτηση επί του τεχνικού προγράμματος:

 

https://youtu.be/EBpXLuZZgHY

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ