Ο Γ. Δαρδαμανέλης τιμά τον αείμνηστο Θρασύβουλο Λαζαρίδη δίνοντας το όνομά του στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, εισηγήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετονομασία του πεζόδρομου Κομνηνών της Καλαμαριάς, σε «Θρασύβουλου Λαζαρίδη».

«Θεωρώ τιμή μου που έχω αναλάβει αυτό τον ρόλο, για την απόδοση φόρου τιμής σε έναν δήμαρχο που άφησε τη σφραγίδα του και έμεινε στην ιστορία της Καλαμαριάς», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουμε σήμερα. Ο αείμνηστος Θρασύβουλος Λαζαρίδης κατάφερε, μετά από αγώνα, να μετατρέψει τον κεντρικότερο δρόμο της Καλαμαριάς σε πεζόδρομο και μ’ αυτή την απόφαση άλλαξε την πόλη προς το καλύτερο. Το θεωρώ υποχρέωσή μου να αποδοθεί αυτή η τιμή στον Θρασύβουλο Λαζαρίδη».

Την τελευταία επιθυμία λοιπόν του μακροβιότερου Δημάρχου της Καλαμαριάς πραγματοποιεί σήμερα ο νυν Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτέλεσε επί 16 συναπτά έτη.

 «Σήμερα εκπληρώνεται ένα χρέος. Ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της Καλαμαριάς και από μία πόλη της φτώχιας και της προσφυγιάς, την έκανεπόλη πρότυπο», είπε κατά την τοποθέτησή του ο πρώην Δήμαρχος και στενός φίλος του, Σπύρος Ζλατάνος.

Παρούσες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, ήταν η σύζυγος και η μεγάλη κόρη του αείμνηστου Θρασύβουλου Λαζαρίδη, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Καλαμαριάς από την 1η Ιανουαρίου 1983 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 1998 και άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 12 χρόνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ