Προσκλητήριο έξι Συμβουλίων Νέων για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Με κεντρικό μήνυμα: «Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί! Διαμόρφωσε την Ευρώπη που εσύ θέλεις!», μέλη Συμβουλίων Νέων από έξι δήμους της Ελλάδας και συγκεκριμένα από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Λάρισας, Καβάλας, Θέρμης και Παγγαίου, απευθύνουν προσκλητήριο προς τους νέους να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Με κοινή ανακοίνωσή τους αλλά και ένα ολιγόλεπτο βίντεο, εκπρόσωποι των έξι Συμβουλίων Νέων εξηγούν τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, «Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας, επιλέγουμε την Ευρώπη που ονειρευόμαστε!».

Το πλήρες «προσκλητήριο» των έξι Συμβουλίων Νέων έχει ως εξής:

«Οι νέοι της Θέρμης, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, του Παγγαίου, του Πειραιά και της Λάρισας, γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης γιατί νιώθαμε από πάντα τόσο Έλληνες όσο και Ευρωπαίοι πολίτες. Ως πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήγαμε στους παιδικούς σταθμούς με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, κοινωνικοποιήθηκαμε μέσα από πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δράσεις, συγχρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκά προγράμματα. Βιώσαμε ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από το πρόγραμμα Erasmus. Γνωρίζουμε ότι τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα προσφέρουν ευκαιρίες γνώσης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, επιχειρηματικότητας, εργασίας, ενώ οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατοχυρώνουν και προστατεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας.
Βασικό δικαίωμά μας είναι και η ψήφος μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι. Και ως μέλη αυτής οικογένειας έχουμε όλοι λόγο. Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας, επιλέγουμε την Ευρώπη που ονειρευόμαστε!

Η συμμετοχή οφείλει να ξεκινάει μέσα από τα όργανα άμεσης αντιπροσώπευσης των νέων σε τοπικό επίπεδο, όπως τα Συμβούλια Νέων, αν λάβουμε υπόψη μας τη συμβολή της Ε.Ε. στη διαμόρφωση τοπικών πολιτικών, ειδικά σε ζητήματα νεολαίας. Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης, το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καβάλας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Πειραιά και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λάρισας προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός σύντομου βίντεο με τη συμμετοχή μελών μας θέλοντας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί! Διαμόρφωσε την Ευρώπη που εσύ θέλεις!»
*Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Θέρμης για την υποστήριξη του στη δημιουργία του βίντεο.

Σύνδεσμος βίντεο: https://youtu.be/7tNj1PM0VgA?si=sYepza1rAMNF2xfQ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ