Προσφορά ζωής η συνεργασία Δήμου Βόλβης – «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

 

Ο Δήμος Βόλβης συμμετέχοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για την προάσπιση του σκοπού του δικτύου συνεργασίας του συλλόγου.

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και μυελού των οστών, την οποία θα αναλάβει ο Δήμος Βόλβης, με την υποστήριξη του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Συνεργαζόμενο Κέντρο για τον Δήμο Βόλβης έχει οριστεί το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης στα Νέα Βρασνά (5η Παραλιακή ΤΚ 57021, Δημοτικό Κατάστημα Νέων Βρασνών).
Ας μην ξεχνάμε, ότι είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης, καθώς χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα.
Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1) Να είσαι 18-45 ετών, υγιής.

2) Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3) Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.
Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών, γιατί η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να εξαρτάται μόνο από εσένα!

Πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλβης: 2397024420
Συνεργαζόμενα κέντρα εγγραφής δοτών:   https://www.oramaelpidas.gr/el/sunergazomena-kentra/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ