Που θα γίνουν rapid test στο δήμο Θέρμης από 4 Απριλίου

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, rapid test θα γίνουν τη Δευτέρα 4 Απριλίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και την Τετάρτη 6 Απριλίου από τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το βράδυ στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Στο μεταξύ από τις Υγειονομικές Μονάδες της 350 ΠΚΒ Αεροπορικής Βάσης στο ΣΕΔΕΣ και της 113 ΠΜ Αεροπορικής Βάσης ΜΙΚΡΑΣ, ανακοινώθηκε ότι από αύριο Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των δύο αυτών σημείων στο δήμο Θέρμης, όπου πραγματοποιούνταν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19,  με τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των ελέγχων θα βγει νέα ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως οι πολίτες. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2310 405398.

 

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ