Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για έργα αειφόρου ανάπτυξης των αλιευτικών περιοχών του Δήμου Δέλτα

Η “Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” (ΑΝΕΘ) ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, που θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020 (ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020) και αφορούν σε συγκεκριμένη αλιευτική περιοχή του Δήμου Δέλτα.

Στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER / ΕΠΑΛΘ, για τις περιοχές των δύο Δήμων της Θεσσαλονίκης, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά επτά προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1,25 εκ. ευρώ, ενώ οι διαθέσιμοι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας, από τους οποίους προέρχεται η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχονταν σε συνολικά 700.000 ευρώ.

“Το ενδιαφέρον για ιδιωτικά έργα στο πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης αλιευτικών περιοχών και συγκεκριμένα από τον Δήμο Δέλτα αποδείχτηκε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Μπορεί οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά να είναι μόλις επτά, όμως αφορούν σε σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις υψηλού κόστους, κάτι που φαίνεται κι από το συνολικό προϋπολογισμό τους, ο οποίος ξεπερνά το ποσό που προκηρύξαμε. Μετά την υποβολή των σχετικών φυσικών φακέλων, η ΑΝΕΘ θα αρχίσει άμεσα τη συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων, με στόχο να δρομολογηθούν άμεσα εκείνες που θα χρηματοδοτηθούν και να αρχίσει η υλοποίησή τους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την αλιεία στη Θεσσαλονίκη και θα δώσει την ευκαιρία της αξιοποίησης του θαλάσσιου πλούτου με βιώσιμο και αειφορικό τρόπο, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για νέες επενδύσεις, νέες δραστηριότητες και νέες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που τις έχει απόλυτη ανάγκη”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΘ, Θωμάς Βράνος.

Οι επτά προτάσεις προέρχονται στο σύνολό τους από την περιοχή της Χαλάστρας και των Κυμίνων και περιλαμβάνουν εκσυγχρονισμό ενός καταστήματος, δημιουργία εταιριών ενοικίασης σκαφών αναψυχής και εκσυγχρονισμό μονάδων καλλιέργειας και αλιείας μυδιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ