Π. Αβραμόπουλος: «Πίστεψα ότι με τον Στέλιο Αγγελούδη η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να γυρίσει σελίδα»

Συνέντευξη στη Χρύσα Κυριακού

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης επί θητείας του Γιάννη Μπουτάρη, Παναγιώτης Αβραμόπουλος μετρά πολλά χρόνια παρουσίας στα αυτοδιοικητικά έδρανα. Στις πρόσφατες εκλογές πίστεψε στο όραμα του Στέλιου Αγγελούδη και στάθηκε στο πλευρό του. Όπως λέει και ο ίδιος μιλώντας στην «Π» συντάχθηκε στον αγώνα του και, μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες, σχημάτισαν την ομάδα που τον πλαισίωσε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρεται επίσης στον μελλοντικό του ρόλο καθώς και στις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η νέα δημοτική αρχή ενώ κρίνοντας την τετραετία διοίκησης του Κ. Ζέρβα κάνει λόγο για «μία περίοδο υποχώρησης για τη Θεσσαλονίκη σε όλα τα επίπεδα».

Στηρίξατε ενεργά τον Στέλιο Αγγελούδη. Αισθάνεστε δικαιωμένος με την εκλογή του;

Αποδέχθηκα από την αρχή και με μεγάλη χαρά την πρόταση του Στέλιου Αγγελούδη να σταθώ στο πλευρό του προκειμένου να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Με τον Στέλιο με συνδέει μακρόχρονη φιλία από τα νεανικά μας χρόνια. Γνώριζα τις ικανότητες, τα προσόντα και το μαχητικό του πνεύμα. Πίστεψα ότι με αυτόν δήμαρχο η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να γυρίσει σελίδα. Συντάχθηκα στον αγώνα του και, μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες, σχηματίσαμε την ομάδα που τον πλαισίωσε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και φυσικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Η εμπλοκή σας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση σημαίνει ότι επιστρέφετε στα αυτοδιοικητικά δρώμενα; Θα σας δούμε σε κάποια θέση ευθύνης στον Δήμο Θεσσαλονίκης;

Ήμουν πάντα παρών, είτε ως αιρετός είτε ως ενεργός πολίτης, στα ζητήματα της πόλης. Με το ίδιο ενδιαφέρον θα συνεχίσω να παρακολουθώ τις εξελίξεις και, στο βαθμό που μου ζητηθεί, θα καταθέτω την εμπειρία και τις σκέψεις μου.

Πού πρέπει να ρίξει το βάρος της η νέα διοίκηση από την 1η Ιανουαρίου 2024, όταν και θα αναλάβει καθήκοντα;

Όπως και ο ίδιος ο Στέλιος Αγγελούδης έχει κάνει σαφές, η σημαντικότερη προτεραιότητα είναι η καθαριότητα στην πόλη. Πρόκειται για έναν τομέα δύσκολο, σύνθετο και απαιτητικό, πρέπει όμως άμεσα να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Θεσσαλονίκη να φτάσει στο επίπεδο μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης στο πεδίο αυτό. Ο νέος δήμαρχος παραλαμβάνει την πόλη στα χειρότερά της. Βρώμικη, δυσλειτουργική και αφρόντιστη. Οφείλει να αναστρέψει άμεσα αυτήν την ντροπιαστική και αποκρουστική κατάσταση. Ο ελεύθερος δημόσιος χώρος και η απουσία πρασίνου είναι μία ακόμα μεγάλη πληγή στη Θεσσαλονίκη την οποία ο Στέλιος Αγγελούδης πρέπει να αντιμετωπίσει με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Πως κρίνετε τα 4 χρόνια διοίκησης Ζέρβα;

Η περίοδος αυτή κρίθηκε από την ψήφο των πολιτών της Θεσσαλονίκης και μάλιστα με τρόπο πολύ ξεκάθαρο. Ήταν μία περίοδος υποχώρησης για τη Θεσσαλονίκη σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία να απαριθμούμε όσα δεν έγιναν, όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει, όσα ακυρώθηκαν, όσα έγιναν με λάθος και επιβλαβή για την πόλη τρόπο. Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη να δώσουμε βάρος σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, ώστε η Θεσσαλονίκη να πιάσει και πάλι το νήμα της ανάπτυξης, της προόδου και της εξωστρέφειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ