Έως το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεχίζονται οι εκστρατείες ενημέρωσης με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων και εργαζομένων του δήμου

Με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια» ξεκίνησε το  Σάββατο 4 Νοεμβρίου, η τρίτη, για το 2023, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11/11.

Νέοι και παλιοί εθελοντές και εθελόντριες αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται, αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο, σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ. Παπανικολάου.

Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη θα ενημερώνουν τους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες, δότριες μυελού των οστών ή αιμοπεταλίων, δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος καθώς και δότριες βλαστοκυττάρων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται, σε λαϊκές αγορές και κεντρικά σημεία σε γειτονιές, οι πρωινές και απογευματινές εξορμήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού από στελέχη του δήμου και των Κοινωνικών του Υπηρεσιών, με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, που μεταφέρουν παντού το μήνυμα για μαζική συμμετοχή των τακτικών αιμοδοτών και την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων.