Ολοκληρώθηκε στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων τεστ ΠΑΠ

Με τη συμμετοχή δεκάδων γυναικών ηλικίας από 21 έως 65 ετών ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας  με εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ που διοργάνωσε τo ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου και το ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».
Στη διάρκεια του προληπτικού διαγνωστικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στις 15, 20 και 22 Οκτωβρίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Πυλαία, Πανόραμα, Φίλυρο) εξετάστηκαν ΔΩΡΕΑΝ συνολικά 55 γυναίκες, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά της πανδημίας για την προστασία των πολιτών που προσήλθαν.
Oι συγκεκριμένες προληπτικές εξετάσεις θεωρούνται εξέχουσας σημασίας, καθώς ο Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας, είναι ο 4ος σε σειρά Καρκίνος που προσβάλλει τον γυναικείο πληθυσμό, καταγράφοντας παγκοσμίως μόνο κατά το προηγούμενο έτος περισσότερες από 600.000 νέες περιπτώσεις.
«Για άλλη μία φορά ο δήμος μας βάζει τη σφραγίδα του στην πρωτοβάθμια Υγεία και Φροντίδα προς τους δημότες μας σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και νοσοκομεία της πόλης μας, όπως το “Ιπποκράτειο” ΓΝΘ. Οι συμπολίτισσες μας σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον προληπτικό έλεγχο με ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις μέσω του Τεστ ΠΑΠ, εξετάσεις που συχνά αποδεικνύονται σωτήριες. Αυτές τις δράσεις και τις συνεργασίες προς τους δημότες μας θέλουμε να τις αυξήσουμε και να τις διευρύνουμε» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Από τη μεριά του ο  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής,  Γιώργος Πατούλης τόνισε πως: «Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης πριν εκδηλώσουν την νόσο
Οι συγκεκριμένες εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου εντάσσονται σε ένα σύνολο δράσεων του ΚΕΠ Υγείας με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Το σύνολο των δράσεων πρωτοβάθμιας υγείας και φροντίδας που παρέχει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη προς τους δημότες του σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης του χάρισε  το πιστοποιητικό της πρώτης στη Βόρεια Ελλάδα, «Υγιούς Πόλης» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Μέσα από το λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η Άνοια.
Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε κι εσείς για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και δημιουργείστε το δικό σας προφίλ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ