Δήμος Παύλου Μελά: Παροχή υπηρεσιών φυσιοθεραπευτή από την “Παιδική Ομπρέλα”

Στην συνεχόμενη προσπάθεια της Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα», ενισχύει τη λειτουργία της με μία νέα και καινοτόμα ειδικότητα της Φυσικοθεραπείας η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση και ανακούφιση κινητικών παθήσεων παιδιών και εφήβων, ηλικίας 0 έως 18 ετών.

Συγκεκριμένα, από 15 Νοεμβρίου του 2021 η δομή θα παρέχει ατομικές συνεδρίες με Φυσικοθεραπευτή εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση που αφορά δυσλειτουργίες, κινητικά ελλείμματα, και λειτουργικούς περιορισμούς που εμποδίζουν την φυσιολογική καθημερινή δραστηριότητα και μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της φυσιολογικής ανάπτυξης ή και των δεξιοτήτων του παιδιού. Η παρέμβαση στοχεύει στην οργάνωση των βασικών αναπτυξιακών σταδίων, που έχουν καθυστερήσει ή δεν έχουν ολοκληρωθεί στην συγκεκριμένη αναπτυξιακή ή πραγματική ηλικία του παιδιού, και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Ο φυσικοθεραπευτής θα παρεμβαίνει στους παιδιατρικούς ασθενείς, θα αξιολογεί, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί το κατάλληλο θεραπευτικό πρόγραμμα πάντα με σεβασμό προς τον θεραπευμένο και σε συνεργασία με τους γονείς/ κηδεμόνες, τους δασκάλους και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής  καθώς και τα δικαιολογητικά από το site  του Δήμου Παύλου Μελά, www.pavlosmelas.gr και να την καταθέτουν (μαζί με τα δικαιολογητικά) κατόπιν ραντεβού στη διεύθυνση: Παύλου Μελά 4 Ευκαρπία, καθημερινά από τις 8:00 έως 19:00.

Τηλ. Επικοινωνίας 2310 688439.


Λίγα λόγια για την Παιδική Ομπρέλα:

Η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα» είναι μία νέα Δράση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά. Εδρεύει στην Ευκαρπία και λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο 2020. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 π.μ. έως τις 20:00.

Η «Παιδική Ομπρέλα» παρέχει:

  • Υπηρεσίες Ψυχολόγου με ατομικές συνεδρίες στα παιδιά και συμβουλευτική σε γονείς – κηδεμόνες,
  • Υπηρεσίες Λογοθεραπευτή, διάγνωση και θεραπευτικό πρόγραμμα,
  • Μαθησιακή στήριξη σε παιδιά δημοτικού και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από Δάσκαλο με εξειδίκευση στην Eιδική Aγωγή,
  • Φιλόλογο για μαθησιακή στήριξη μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
  • Μαθηματικό για μαθησιακή στήριξη μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
  • Διατροφολόγο με παροχή ατομικών συνεδριών συμβουλευτικής διατροφής σε παιδιά.
  • Φυσικοθεραπευτή, εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε παιδί.

Υπεύθυνες δομής: Αικατερίνη Σουμπλή, Καλλιόπη Κασαπάκη

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ