Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων σε 3.863 δικαιούχους του ΤΕΒΑ στον Δήμο Κορδελιού–Ευόσμου

Ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, που πραγματοποίησε επί τρεις ημέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η διανομή στους δικαιούχους του συγκεκριμένου Δήμου διήρκεσε από τις 6 Απριλίου μέχρι και σήμερα και εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ 2022, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο “Δυτικό Τμήμα”, σε συνεργασία με τους Δήμους που εντάσσονται σε αυτό και με τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Συγκεκριμένα συμπράττουν οι Δήμοι Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Στη διανομή των τροφίμων παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου, η οποία τόνισε: “Συνεχίζουμε τη δέσμευση μας για στήριξη των ευάλωτων και αδύναμων συνανθρώπων μας, υλοποιώντας τη μεγαλύτερη παρέμβαση αλληλεγγύης. Αξιοποιώντας γρήγορα και σωστά τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Βοήθειας διαθέτουμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια σε 44.120 ωφελούμενους βασικά καταναλωτικά αγαθά. Οι διανομές θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, με τα νωπά τρόφιμα και τα είδη βασικής υλικής συνδρομής και στους υπόλοιπους Δήμους και Κοινωνικούς Φορείς της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα θα συνεχιστούν και οι αναδιανομές των ξηρών τροφίμων όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους και όλες με υγεία και αγάπη στο συνάνθρωπο”.
Η διανομή αφορά σε ξηρά προϊόντα, αγαθά βασικής υλικής συνδρομής αλλά και νωπά προϊόντα για κάθε μέλος της οικογένειας. Οι συνολικοί ωφελούμενοι στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου είναι 3.863 άτομα, ενώ οι συνολικά ωφελούμενοι του “Δυτικού Τμήματος” είναι 44.120. Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν ανά ωφελούμενο είναι βόρειο και χοιρινό κρέας, τυρί φέτα ΠΟΠ, ημίσκληρο και γραβιέρα ΠΟΠ, μήλα, ακτινίδια, αλάτι, αλεύρι, γάλα μακράς διάρκειας, δημητριακά, μαρμελάδα, κονσέρβα τόνου, πράσινες ελιές, κομπόστα ροδάκινο, ρεβίθια, αλλά και απολυμαντικό τζελ χεριών και από πέντε μάσκες ατομικής προστασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ