Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες στον Δήμο Λαγκαδά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το διήμερο 29 και 30 Ιανουαρίου 2022 οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών υπό τη μορφή επιστημονικής διημερίδας που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Λαγκαδά, με τη συνεργασία του Δήμου Λαγκαδά, της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης «Αγία Κυράννα», με την Επιστημονική εσπερίδα που είχε ως κεντρικό θέμα «Ιχνηλατώντας την διαχρονικότητα του λόγου των Τριών Ιεραρχών».
Εισηγήσεις στην εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Λαγκαδά κας Ελισάβετ Κοτσώνη, πραγματοποίησαν ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, που αναφέρθηκε στη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνος που αναφέρθηκε στις «Οικολογικές προκείμενες στη Θεολογία των Τριών Ιεραρχών», Καθηγητής Αγιολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Παναγιώτης Υφαντής που επισήμανε τις «Ανθρωπολογικές πτυχές της Θεολογίας των Τριών Ιεραρχών» και τέλος Επίκουρος Καθηγητής Ποιμαντικής Ηθικής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ανέπτυξε το θέμα «Η πρόσληψη της Επιστήμης στο έργο των Τριών Ιεραρχών».
Χαιρετισμό στην Εσπερίδα ο Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά και Ιατρός κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Δυτικής Θεσσαλονίκης κα. Χρυσούλα Κεχαΐδου.
Αναγνώστηκε παράλληλα χαιρετισμός της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, με την τέλεση της δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, του και Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων Θεσσαλονίκης και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά «Κιβωτός Σωτηρίας» τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Η Φύση στην Τέχνη – Το παράδειγμα ενός Βυζαντινού Χειρογράφου» (Περί Ύλης Ιατρικής, Διοσκουρίδη), ενώ την ξενάγηση και την εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε η κα. Ιωάννα Κλιάρη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, η οποία και παρουσίασε τους στόχους και τους σκοπούς της έκθεσης.

ekdiloseis2.jpg

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ