Οι σχέσεις Ζέρβα και Νέας Δημοκρατίας

Σε όσους προσέχουν τους πολιτικούς συμβολισμούς δεν έχει περάσει απαρατήρητη η παρουσία του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τις smart cities.

Για μια σειρά λόγων όπως ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη κεντρικός ομιλητής  (και δεν θα απευθύνει μόνο χαιρετισμό) αλλά και ότι πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης υπό τη νέα της σύνθεση.

Άρα όλα έχουν τα μηνύματά τους: από το θέμα, την περιοχή όπου επιλέχθηκε (οι Αμπελόκηποι, στο πλαίσιο προτεραιότητας που δίνουν στα δυτικά) και φυσικά το πάνελ των ομιλητών.  Μαθαίνω δε ότι η συμμετοχή Ζέρβα στο πάνελ ως ομιλητής σε αυτήν την εκδήλωση ήταν επιθυμία κεντρικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.  Ένα “κλείσιμο ματιού” -τουλάχιστον- σε κάθε περίπτωση το λες απο την Πειραιώς προς τον Ζέρβα.  Η ΝΔ δεν έχει κανέναν λόγο αυτή τη στιγμή να μην έχει καλές σχέσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και να μην επιζητεί την στήριξή του, εκλογές έχει μπροστά της.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε οι κινήσεις του Κωνσταντίνου Ζέρβα δείχνουν πως θέλει να είναι κοντά στη ΝΔ και αντιστοίχως να την έχει κοντά του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.  Εκτός από τη συμμετοχή του στο Συνέδριο του κόμματος τον Μάιο, επί παραδείγματι, συμμετείχε πρόσφατα και σε σύσκεψη «γαλάζιων» δημάρχων της Θεσσαλονίκης  υπό τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη. Όπως επίσης επέλεξε ως νέο γενικό γραμματέα ένα καθαρά κομματικό στέλεχος, αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ!

Τώρα τι θα γίνει ως τις δημοτικές εκλογές ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει καθώς υπάρχει κάτι που θα επηρεάσει καταλυτικά όλα τα πολιτικά δεδομένα: το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών που σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ