Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τους ευεργέτες του: Αφιέρωμα στον Γ.Θ. Βαφόπουλου

Το εκδοτικό αφιέρωμα του Δήμου Θεσσαλονίκης στον ποιητή και ευεργέτη της πόλης Γ.Θ. Βαφόπουλο παρουσιάζεται σήμερα (Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου), στις 18.30, στο ανοιχτό αμφιθέατρο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Το αφιέρωμα αυτό, σκύβοντας με φροντίδα πάνω στην ποιητική κληρονομιά του Βαφόπουλου, την καταγράφει, τη μελετά και την ξανασυστήνει στον αναγνώστη της σύγχρονης εποχής. Η μελέτη αυτή, με δεδομένο ότι η ζωή (1903-1996) και το έργο (1920-1996) του Βαφόπουλου καλύπτουν σχεδόν όλη την έκταση του 20ού αιώνα, ξανασυστήνει ταυτόχρονα στον αναγνώστη την ιστορία του 20ού αιώνα, πολιτική και κοινωνική, πνευματική και λογοτεχνική, αναδεικνύοντας κομβικούς σταθμούς και εμβληματικές στιγμές ή ανασύροντας από το περιθώριο και φέρνοντας στο φως πιο αφανείς πτυχές γεγονότων και καταστάσεων του 20ού αιώνα.
Ο ποιητής και ευεργέτης της πόλης Γιώργος (Γ.Θ.) Βαφόπουλος δεν συνέβαλε απλώς στη δημιουργία ποιητικής παράδοσης στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη δημιουργία του δικτύου των βιβλιοθηκών της, για τη διεύρυνση του οποίου κατέλιπε το σύνολο της περιουσίας του μετά τον θάνατό του (15 Σεπτεμβρίου 1996). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όταν ο Βαφόπουλος έφτιαξε με τη γυναίκα του Αναστασία το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, είπε ότι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στα παιδιά της όσα αυτά του πρόσφεραν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ