Ο Δήμος Θέρμης επιχειρεί να μειώσει την ενέργεια που καταναλώνει

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων και ενεργειών με στόχο την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις τους, προχώρησαν ο Δήμος Θέρμης και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι:

– Η συνεργασία των Υπευθύνων Ενεργειακών Υποδομών και Εγκαταστάσεων των δύο φορέων για το σχεδιασμό και το συντονισμό εφαρμογής των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το είδος κάθε εγκατάστασης.

– Η ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εγκαταστάσεων των δύο φορέων και τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα.

Στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας εφαρμογής του Μνημονίου συγκροτείται Ομάδα Εργασίας των δύο φορέων, μέλη της οποίας θα είναι, από πλευράς δήμου Θέρμης ο Χρήστος Πολύζος Υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών/Εγκαταστάσεων του δήμου και από πλευράς του ΕΚΕΤΑ η Ζωή Μπουτοπούλου, Ενεργειακά Υπεύθυνη ΕΚΕΤΑ.

Αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας θα είναι ο σχεδιασμός, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της υλοποίησης του εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας για την επίλυση τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν, η περαιτέρω ανάλυση αναγκών, η εξειδίκευση θεματικών αξόνων, καθώς και η εποπτεία της οργάνωσης και υλοποίησης των δράσεων.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος: « Το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας και της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του δήμου εξελίσσεται σε μείζον, ειδικά αυτήν την περίοδο που το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί σημαντικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ