Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του Κολινδρού Πιερίας

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 145 χρόνια από την Επανάσταση του Κολινδρού Πιερίας παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού, ενώ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Επισκόπου Κίτρους Νικόλαου Λούση, του επονομαζόμενου «Επαναστάτη» και παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη της Επανάστασης του Κολινδρού, με τις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις, επί 145 χρόνια, τιμώντας τους προγόνους μας, που θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για το ιδανικό της ελεύθερης πατρίδας. Εδώ, στον Κολινδρό, γράφηκε μια από τις πλέον ένδοξες σελίδες της Ιστορίας της Μακεδονίας, της Ιστορίας της Ελλάδας. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε και να υπενθυμίζουμε στις επόμενες γενιές αυτή τη θυσία, διότι αυτοί οι αγώνες, δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα, μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, ισχυρή και κυρίαρχη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φροντίζει όλα αυτά τα χρόνια να κρατά άσβεστη την ιστορική μνήμη και να μεταλαμπαδεύει τα ιδανικά των προγόνων μας στις νεότερες γενιές, αναδεικνύοντας την αξία του αγαθού της ελευθερίας, που δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται. Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον. Και οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι όλων όσοι θυσιάστηκαν για τη σύγχρονη Ελλάδα, με έργα που πηγαίνουν τον τόπο μας κάθε μέρα πιο μπροστά. Αυτό κάνουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εδώ στην Πιερία, στηρίζοντας μέσα από εκατοντάδες έργα και δράσεις όλα αυτά τα χρόνια την ανάπτυξη του τόπου, την προοπτική της τοπικής κοινωνίας και δίνοντας λύση στα ζητήματα της περιοχής και των συμπολιτών μας. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, χτίζοντας μέρα με τη μέρα την Πιερία του 2030, τη Μακεδονία του 2030».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ