«Μουσικά ημερολόγια»: Μια διεθνής μουσική διοργάνωση φιλοξενείται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Μια διεθνή μουσική διοργάνωση φιλοξενεί τις επόμενες ημέρες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Με προσκεκλημένους διακεκριμένους μουσικούς ερμηνευτές διεθνούς εμβέλειας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους με συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και master classes, ενώ καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προβάλουν τις πιο πρωτοποριακές και νέες τάσεις στον χώρο της μουσικής και της έρευνας. Ένα φεστιβάλ που συνδυάζει  master classes ερμηνείας και τεχνικής με την ακαδημαϊκή έρευνα.

Τα «Μουσικά Ημερολόγια», όπως είναι το όνομα της μουσικής διοργάνωσης και η οποία αποτελεί το  νέο “entry” στα μουσικά δρώμενα της χώρας, διοργανώνεται από την εταιρία beartive, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη και θα φιλοξενηθεί από τις 5 μέχρι τις 9  Ιουλίου στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη  και στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Στα συν της φετινής διοργάνωσης είναι η συνεργασία με σπουδαίους μουσικούς φορείς, όπως το Conservatorio της Πάρμας και η μουσική ακαδημία της Κρακοβίας, που θα μας φέρουν σε επαφή με πετυχημένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Η διοργάνωση χωρίζεται σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και σε δράσεις διαδικτυακές, όπως το Artistic Research School (ARS) που γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο της Πορτογαλίας. Εστιάζεται στις συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών και στη δυνατότητα που θα παρέχεται στους σπουδαστές να παρακολουθήσουν δια ζώσης master classes με αυτούς και συναυλίες.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: Συναυλίες, Master Classes, ARS school και Open Forum Platform. Οι συναυλίες θα είναι δωρεάν για το κοινό και για τους συμμετέχοντες, ενώ για λόγους υγειονομικού πρωτοκόλλου οι κρατήσεις θα γίνονται διαδικτυακά και ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος . Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρξει μίνι έκθεση βιβλίου με βιβλία ποίησης, μουσικής και τέχνης καθώς και παιδικά βιβλία.

Info για τη διοργάνωση:

Ειδικότητες: Πιάνο, Βιολοντσέλο, Βιολί, Κλαρινέτο, φλάουτο, Σύνθεση, Μουσική Δωματίου

Προσκεκλημένοι μουσικοί (Guest Artists): Erato Alakiozidou-piano & chambermusic (GREECE), ​Jorge Saldago Correia (ARS-PORTUGAL), Gilvano Dalagna  (ARS-PORTUGAL), Dimitris Leontzakos-Clarinet & chamber music (GREECE), Ellie Zacharopoulou Composition & piano (GREECE), Vassilis Kitsos- Composition (GREECE), Eduardo Frias- Piano (SPAIN), Diego Steiner-Piano (ARGENTINA), Ian Pace- Piano (UK), Danuta Augustyn-Violin (POLAND), Justyna Duda-Krein-Violin (POLAND), Carla Robora- Composition (ITALY), Rosita Piritore-Composition  (ITALY).

Ensemble in Residence – Israeli Chamber Project: Tibi Cziger (clarinet), Michal Korman (cello), Yael Kareth (piano), Guy Eshed (flute), Special Guest: Javier Negrin

Συναυλίες: Israeli Chamber Project (ISRAEL),
Javier Negrin (SPAIN),
Eduardo Frias (SPAIN),
Danuta Augustyn- Justyna Duda-Krein (POLAND)

H Καλλιτεχνική Διεύθυνση της διοργάνωσης είναι της Ερατώς Αλακιοζίδου.

Όλες οι δράσεις των σεμιναρίων και των master class θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη  και στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πανοράματος.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στη βεράντα του ξενοδοχείου Πανόραμα και είναι ανοιχτές για το κοινό με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο. Μόνη προϋπόθεση η έγκαιρη κράτηση θέσεων.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πληροφορίες και αιτήσεις στην ιστοσελίδα
http://musicdiariesfestival.weebly.com/
e-mail: musicdiariesfestival@gmail.com

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ