Με οκτώ υβριδικά οχήματα ενισχύει τον στόλο του ο Δ. Καλαμαριάς

Οκτώ βενζινοκίνητα οχήματα με κινητήρες νέας τεχνολογίας και με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλαμαριάς, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται φόρτιση καθώς επαναφορτίζονται αυτόματα από την επιβράδυνση και έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Μετά την καταγραφή των αναγκών του δήμου, τα οχήματα αυτά θα διανεμηθούν στις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος, Διοικητικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Πολεοδομίας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Σε δηλώσεις του κατά την παράδοση των αυτοκινήτων, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης επισήμανε ότι ο Δήμος διαθέτει πλέον έναν σύγχρονο στόλο επιβατικών οχημάτων, τα οποία βοηθούν τις υπηρεσίες να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους με περιβαλλοντικό αποτύπωμα σχεδόν μηδενικό. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται πάρα πολύ οι ρύποι ενώ επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση πόρων ως προς τα χρήματα των δημοτών, γιατί η κίνηση αυτή γίνεται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.

Στο πλαίσιο, άλλωστε, του συνολικού σχεδιασμού του δήμου για τα οχήματά του, τα επόμενα βήματα είναι η προμήθεια των απορριμματοφόρων, τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα και η υλοποίηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, με την τοποθέτηση πάνω από εκατό φορτιστών στην Καλαμαριά, πέραν από αυτούς που υπάρχουν μέσα στα αμαξοστάσια και στους χώρους του δήμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ