Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων και το Τμήμα Παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά, σας ενημερώνουν ότι ξεκίνησε από την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, στις 2 μ.μ. και συνεχίζεται έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 23:59΄, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023 (πρώην «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»), μέσω της χορήγησης voucher στους γονείς.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου ενημερώνει  ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά και το εξειδικευμένο προσωπικό είναι πανέτοιμοι να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και καλεί τους γονείς – κηδεμόνες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχεται και να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, στο τηλέφωνο 2310607732, στην κυρία Φανή Καλαϊτζίδου (ώρες γραφείου).

Οι 12 Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Παύλου Μελά

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Βρεφονηπιακός σταθμός ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ, Περικλέους 11 Άνω Ηλιούπολη

Βρεφονηπιακός σταθμός ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, Θηβών & Κρυστάλλη

Βρεφονηπιακός σταθμός ΡΟΔΙ, Μανδηλαρά 34, Νικόπολη

Παιδικός σταθμός ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, Βελισσαρίου 16

Βρεφονηπιακός σταθμός ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, Καραολή και  Δημητρίου 12, Σταυρούπολη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Βρεφονηπιακός Σταθμός ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, Αγίου Στυλιανού 5

Παιδικός Σταθμός ΧΑΜΟΓΕΛΑ, Αγίου Παντελεήμονος 10

Παιδικός Σταθμός ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ, Αλκιβιάδου 10

Βρεφονηπιακός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Ακροπόλεως 12

Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16

Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΙΩΑΝΝΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΔΕΝΗ, Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης και Ακροπόλεως Μετέωρα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ, Αγ. Γεωργίου & Κολοκοτρώνη

Οι σημαντικές ημερομηνίες

1.ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών: Τρίτη 16.8.2022

(Οι αιτούντες/-σες θα μπορούν να δουν την κατάσταση της αίτησής τους σε ειδική εφαρμογή η οποία θα απαιτεί κωδικούς taxisnet)

2.ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Τετάρτη 17.8 έως Παρασκευή 19.8.2022

3.ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τρίτη 23.8.2022

 

Δικαιούχοι και δικαιολογητικά

Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι δύο γονείς (ένας από τους δύο), ανεξαιρέτως εργασιακής κατάστασης (και δημόσιοι υπάλληλοι), με απαραίτητη προϋπόθεση την υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2021. Τα εισοδηματικά κριτήρια, δε, είναι τα εξής:

  • 27.000 € για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά,
  • 30.000 € για οικογένειες που έχουν τρία παιδιά,
  • 33.000 € για οικογένειες που έχουν τέσσερα παιδιά και
  • 36.000 € για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και πάνω.

Ειδικά για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς μπορούν να λάβουν μειωμένη «αξία τοποθέτησης» και γονείς που το εισόδημα είναι έως 33.000 € για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά, έως 36.000 € για οικογένειες που έχουν έως τρία παιδιά, έως 39.000 € για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα παιδιά και έως 42.000 € για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr  και για την πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET του αιτούντα/αιτούσας και του ή της συζύγου (δίνει συναίνεση) και τα ΑΜΚΑ των παιδιών/του παιδιού για τα οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς μόλις παραλάβουν το voucher

Το Τμήμα Παιδικών Σταθμών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει τα παρακάτω για τις εγγραφές νηπίων και βρεφών με ημερομηνία γέννησης από 1.1.2019 και μετά, για τη σχολική χρονιά 2022 -2023 μέσω ΕΣΠΑ:

Σύμφωνα με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ,  η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» αναμένεται στις 23.08.2022.

Οι δικαιούχοι μόλις παραλάβουν το voucher θα πρέπει να το καταθέσουν μόνον ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα του δήμου https://eservices.pavlosmelas.gr/  προκειμένου να κατοχυρώσουν θέση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά με την παρακάτω διαδικασία:

➢ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ https://eservices.pavlosmelas.gr

Yποβολή αιτήσεων για εγγραφές στους Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σημαντικό η σύνδεση με κωδικό  ΤΑΧΙS του / της Ωφελούμενου/ης

Επιλογή διαδικασία ΕΣΠΑ Αιτήσεις Παιδικών Σταθμών 2022 – 2023

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

1)ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

2)ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΩΡΟΥ  (μια επιλογή παιδικού σταθμού)

3)ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΠΑΤΑΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ

1) ΑΡΙΘΜΟΣ VOUCHER

2) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗΣ/ΟΥ

3) ΔΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗΣ/ΟΥ

Απαιτούμενο Δικαιολογητικό

Κατάθεση Voucher

Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στην εκτύπωση της αίτησης θα αναγράφεται επάνω και δεξιά ο αριθμός αλλά και η ημερομηνία και η ώρα πρωτοκόλλου. Με βάση την ώρα αυτή θα γίνει η επιλογή των επιτυχόντων ανά παιδικό σταθμό. Στη συνέχεια κατόπιν ελέγχου ορθότητας των δικαιολογητικών και στοιχείων θα αναρτηθεί πίνακας επιλογής ανά σταθμό με αριθμό πρωτοκόλλου και ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Φέτος δεν θα γίνεται παραλαβή των voucher στους παιδικούς σταθμούς.

Στη συνέχεια, παρακαλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος, οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει θέση να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεών τους. Απαραίτητη η προσκόμιση των παρακάτω :

  • Ταυτότητα ωφελούμενης
  • Φωτοτυπία Βιβλιαρίου υγείας παιδιού (σελίδα εμβολίων)*
  • Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου *

* Όσοι τα έχουν ήδη προσκομίσει στην υπηρεσία, δεν χρειάζεται να τα ξανακαταθέσουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

2310 607732, 2310 643545

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ