Με δέκα νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται ο τομέας της καθαριότητας στον Δήμο Καλαμαριάς

Η καθαριότητα της πόλης αποδεδειγμένα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη. Απόδειξη η καθιέρωση της εφταήμερης αποκομιδής των απορριμμάτων, η οποία έφερε αισθητά αποτελέσματα στην πόλη.

«Δεν επαναπαυόμαστε. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο τον τομέα της καθαριότητας, γιατί είμαστε υποστηρικτές του ρητού ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κι αυτό το αποδεικνύουν οι μέχρι σήμερα κινήσεις μας με τελευταία την απόκτηση δέκα καινούργιων απορριμματοφόρων», τονίζει ο κ. Δαρδαμανέλης, που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Στέλιο Ματσαρίδη, επιθεώρησαν τα οχήματα που προμηθεύτηκε  ο Δήμος.

Το συνολικό κόστος αγοράς τους ανήλθε σε 1.272.446,80 € από τα οποία τα 850.000 € προήλθαν από το ειδικό πρόγραμμα  ενίσχυσης δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2» και τα υπόλοιπα 447,446,80 από ιδίους πόρους. Τα 8 νέα θα προστεθούν στα 12 εν λειτουργία απορριμματοφόρα, που υπάρχουν στη Διεύθυνση Καθαριότητας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην άρτια αποκομιδή των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων (πράσινος κάδος).

Τα άλλα δύο νέα απορριμματοφόρα για Αποκομιδή Οργανικών Αποβλήτων (Βιοαπόβλητα: οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ) ταυτόχρονα με την αποκομιδή διαθέτουν σύστημα πλύσης κάδων και προέρχονται από δωρεά του ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ