Μαζική η προσέλευση των πολιτών στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Συγκεντρώθηκαν συνολικά 216 φιάλες

Αθρόα ήταν η προσέλευση των πολιτών και στη δεύτερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έγινε χτες στη ΔΕΘ, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η χτεσινή δράση αιμοδοσίας ήρθε σε συνέχεια της πρώτης, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2021, όμως οι έκτακτες δυσμενείς καιρικές συνθήκες απέτρεψαν πολύ κόσμο να προσέλθει και να δώσει αίμα. Παρά την κακοκαιρία όμως περισσότεροι από 100 πολίτες έδωσαν αίμα, ενώ χτες προσήλθαν περισσότεροι από 150 εθελοντές αιμοδότες.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας. Στις οργανωμένες νοσοκομειακές αιμοδοσίες η προσέλευση εθελοντών μειώθηκε, με συνέπεια οι διαθέσιμες ποσότητες αίματος να περιορίζονται και χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη το αίμα να ταλαιπωρούνται ή ακόμη χειρότερα να απειλείται η υγεία τους. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έσπευσαν να προσφέρουν αίμα, να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους τους. Η μαζική προσέλευση και στην πρώτη δράση αιμοδοσίας, με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και στη δεύτερη δράση, είναι συγκινητική. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε ως κοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι την ανάγκη να δώσουμε αίμα. Ας αφιερώσουμε όλοι λίγο χρόνο από την καθημερινότητά μας για να δώσουμε με ασφάλεια αίμα ώστε να ενισχύσουμε το σύστημα δημόσιας υγείας και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της χώρας γενικότερα έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού και έχουν απευθύνει δραματική έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες για ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε άμεσα και στην πρώτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν 92 φιάλες αίματος, ενώ στη χτεσινή δράση συγκεντρώθηκαν επιπλέον 124 φιάλες.

Οι δράσεις αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ Helexpo και συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με τη στήριξη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παρόντες στη χτεσινή δράση αιμοδοσίας εκτός του Περιφερειάρχη ήταν και οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, που ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες φορείς για την κινητοποίηση και δεσμεύτηκαν ότι ανάλογες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς οι ανάγκες είναι διαρκείς.

Οι 216 φιάλες αίματος βρίσκονται στην Τράπεζα Αίματος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και θα διατεθούν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ