Λεκάκης: Δεσμεύομαι για τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε στις 13:30 και τυπικά η διαδικασία εκλογής του Πέτρου Λεκάκη στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της διαδικασίας στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αβαρλής, στη συνεδρίαση παρόντες ήταν 32 δημοτικοί σύμβουλοι, ψήφισαν 26. Στα 22 έγκυρα ψηφοδέλτια ο κύριος Λεκάκης έλαβε 20 ψήφους, μετρήθηκαν 2 λευκά και 4 άκυρα/κατά.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Λεκάκης σημείωσε πως στα 10 χρόνια που είναι δημοτικός σύμβουλος συνεργάστηκε με 4 προέδρους του Δ.Σ. ο καθένας εκ των οποίων έβαλε το λιθαράκι του για την σωστή λειτουργία του οργάνου, με τελευταίο το Δρόσο Τσαβλή που ανέλαβε καθήκοντα σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω κορωνοίού και «Κλεισθένη».  Ο κ. Λεκάκης δεσμεύθηκε για τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου και τόνισε πως για αυτόν είναι «κόκκινη γραμμή» να μην υπάρχουν φωνές μίσους και αντιδημοκρατικές.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε πως τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Λεκάκη, εκτιμώντας πως θα ανταποκριθεί επάξια στα σημαντικά και δύσκολα καθήκοντά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ