Κοινή ανακοίνωση παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τα επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

 

Από κοινού παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζουμε απερίφραστα και εμφατικά τα πρόσφατα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Ηλιούπολης. Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε πράξη και μορφή βίας χωρίς καμία διάκριση και ειδικότερα όταν πίσω από αυτές κρύβονται δυνάμεις που καλλιεργούν και φιλοδοξούν να αναζωπυρώσουν ναζιστικές αντιλήψεις, στις οποίες οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας τόσο στα θύματα αυτών των επιθέσεων όσο και στο σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Η παιδεία και η δημοκρατία αποτελούν ισχυρά θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και η υπεράσπισή τους είναι ιερό καθήκον το οποίο έχουμε δεσμευτεί να υπηρετούμε σθεναρά.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες της οργανωμένης Πολιτείας για τη νόμιμη τιμωρία αυτών που τις προκάλεσαν και είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε δυνάμεις για να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το κύμα βίας και να εργαστούμε ενωτικά σε όλα τα επίπεδα για να εξαλειφθεί και η τελευταία ρίζα βίαιων και ναζιστικών αντιλήψεων από τον τόπο μας.

 

Την παραπάνω ανακοίνωση συνυπογράφουν οι παρατάξεις:

-«Αλληλεγγύη» – Απόστολος Τζιτζικώστας

-«Κοιτάμε μπροστά» – Χρήστος Γιαννούλης

-«Πράξεις για τη Μακεδονία» – Χρήστος Παπαστεργίου

-«Οικολογία – Πράσινη Λύση» – Φίλιππος Γκανούλης

-«Πρώτη δύναμη για τη Μακεδονία» – Γαβριήλ Αβραμίδης

-«Βάνης, εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Αδέσμευτος

συνδυασμός» – Δημήτρης Βάνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ