Γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα από τα ταχεία τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που διεξήχθησαν σήμερα, Τρίτη, στον Εύοσμο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με μόλις δύο θετικά ανάμεσα σε εκατοντάδες τεστ, όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στην Πλατεία Ευόσμου, όπου από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 διενήργησε 266 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (σ.σ. rapid test), στο πλαίσιο της κινητοποίησης που υπάρχει στην περιοχή μετά την ανίχνευση θετικών δειγμάτων στο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του νέου κορονοϊού.

Στα 266 τεστ, εντοπίστηκαν δυο θετικά, «γεγονός που κάθε άλλο παρά ανησυχεί, καθώς το ποσοστό είναι πάρα πολύ μικρό και σαφώς δίνει μια καλή επιδημιολογική εικόνα της πόλης αναφορικά με τη διασπορά», εκτιμά ο δήμος στην ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, η δημοτική αρχή είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ από την περασμένη Κυριακή, συνεχίζει ο δήμος και συμπληρώνει πως εάν ο ΕΟΔΥ το κρίνει απαραίτητο, θα προχωρήσει στη διενέργεια ακόμη ενός ελέγχου στον δήμο, αυτή τη φορά στο Κορδελιό.

Δείτε φωτογραφίες από τα σημερινά τεστ:

test-koronoios-euosmos-eody.jpg
test-koronoios-euosmos-eody3.jpg
test-koronoios-euosmos-eody2.jpg