Κ. Γιουτίκας: «Συναγερμός» για ρύπανση στον Θερμαϊκό κόλπο

Φύκια σε εκτεταμένη σήψη, ο «συναγερμός» για ρύπανση στον
Θερμαϊκό Κόλπο.
Η πρωϊνή αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Γιουτίκα,  στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, στο ύψος των ορίων των Δήμων Δέλτα και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μετά από ενημέρωση για την ύπαρξη κηλίδων λιπαντικών ουσιών και νεκρών ψαριών στον αιγιαλό, απέδειξε ότι η όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο οφείλεται σε προχωρημένη αποσύνθεση μεγάλων ποσοτήτων φυκιών.
Ένα φυσικό φαινόμενο που λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δημιουργεί σε αυτό το σημείο του Κόλπου έντονες συγκεντρώσεις φυκιών σε σήψη.
Παρόλα αυτά το κλιμάκιο των υπηρεσιών της Περιφέρειας που έσπευσε μαζί μου επί τόπου, πήρε δείγματα θαλασσινού νερού και φυκιών προκειμένου να γίνουν οι σχετικές χημικές αναλύσεις, τόσο από το Εργαστήριο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όσο και από διαπιστευμένο εξωτερικό Εργαστήριο.
Αν και από τον μακροσκοπικό έλεγχο δεν προκύπτει ότι υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της ακτογραμμής, θα αναμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων.
Μπορεί η σημερινή μας κινητοποίηση να μην επιβεβαίωσε τις υπάρχουσες πληροφορίες, -ευτυχώς-, απέδειξε όμως ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι περισσότερο έτοιμη και οργανωμένη από ποτέ, σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ