«Ημέρες Θάλασσας 2022»« στον Δήμο Θερμαϊκού

Ημέρες Θάλασσας 2022 στον Δήμο Θερμαϊκού!
Θάλασσα our next land-2022 #EMDInMyCountry2022

European Maritime Day in My Country 2022 EU Maritime & Fish

Όπως ήδη γνωρίζετε, η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», για να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προσπάθεια που κάνει η Ευρώπη για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Φέτος, το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ναυτιλίας και Αλιείας λαμβάνει χώρα στο λιμάνι Ravenna της Ιταλίας στις 19 – 20 Μαΐου 2022.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας για φέτος, ο Δήμος Θερμαϊκού και συγκεκριμένα το ΝΠΔΔ «Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού (δ.τ. ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.)», θα διοργανώσει για έβδομη φορά, δράσεις οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη θάλασσα.
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, αναφέρει σχετικά: «Καλωσορίζουμε για 7η φορά το θεσμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2022 στο Δήμο μας και διοργανώνουμε για εννιά (9) μέρες, δράσεις εθελοντισμού, περιβαλλοντολογικές, πολιτιστικές, και μουσικές!
Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς, η δυναμική των υπαλλήλων της καθαριότητας και του περιβάλλοντος, των εθελοντικών ομάδων και των κατοίκων ως προς την καθαριότητα των ακτών και της θάλασσας, δίνει έναν ιδιαίτερο ρυθμό και μια ελπίδα για το μέλλον.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας, για την προσπάθεια και την αγάπη σας στις παραλίες μας καθώς Θάλασσα και Άνθρωπος είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες!»
Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Παναγιώτης Τροκάνας, συμπληρώνοντας, τονίζει ότι με την ευκαιρία των Ημερών για την Θάλασσα, υλοποιούμε και στηρίζουμε, επίσης, δράσεις που συμμετέχουν οι νέοι του δήμου μας καθώς το έτος 2022 καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας (European Year of Youth). Στις εκδηλώσεις αυτές, θα στηρίξουμε τους νέους σε τομείς που προάγουν τη δημιουργία, την έκφραση και τον εθελοντισμό γενικότερα.
Οι δράσεις των νέων στις παραλίες μας θα φωτίσουν και θα συμβάλλουν ουσιαστικά σε μια πιο υγιή κοινωνία με ενεργούς πολίτες. Σας περιμένουμε όλους γιατί η Θάλασσα, είναι μέρος μας, είναι η Ζωή μας!

Οι δράσεις μέρος του συνεδρίου, στο «EMD in My Country 2022», είναι οι εξής:
Εθελοντικές Δράσεις Καθαρισμού Παραλίας:
1. Κυριακή 10 Απριλίου 2022 / 10:00 / Λιμάνι Αγγελοχωρίου
Σημείο συνάντησης: Λιμάνι Αγγελοχωρίου (στο παρκινγκ)
2. Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 / 10:00 / Ποταμός Επανομής
(Δράση Νέων) / ΕΠΑΛ Επανομής (Τμήμα Υγείας)
Σημείο συνάντησης: στο τελευταίο beach bar (δεξιά)
3. Σάββατο 7 Μαΐου 2022 / 9:30 / Παραλία Επανομής Σημείο συνάντησης: προβλήτα παραλίας
4. Κυριακή 22 Μαΐου 2022 / 10:00 / Καρνάγιο Μηχανιώνας
(Δράση Νέων) / 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν. Μηχανιώνας, Σημείο συνάντησης: Καρνάγιο
5. Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 / 9:30 / Παραλία Περαίας – Μπαξέ – Αγία Τριάδα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Σημείο συνάντησης: θα ανακοινωθούν σύντομα
6. Δευτέρα 11 Απριλίου 2022/ 11:00 / Ό,τι ξεβράζει η Θάλασσα/ eco-θέατρο – (Δράση Νέων)∙ Υπαίθρια παράσταση (συμβολή Αμπελοκήπων με Κρήτης), με οικολογική θεματική για το περιβάλλον, από το 2ο Γυμνάσιο Περαίας.
Το «οικο-θέατρο» (eco-theatre) είναι μια ολιστική προσέγγιση της θεατρικής δημιουργίας, κατά την οποία η θεματική, η διαδικασία και η παραγωγή θεάτρου αντιμετωπίζονται ως άρρηκτα δεμένες με τα σύνθετα περιβαλλοντικά ερωτήματα της εποχής μας.
7. Κυριακή 1 Μαΐου 2022 / 10:00 / Νεανικοί Φύλακες της Φύσης / Εκπαιδευτική Δράση – Οικολογική περιήγηση για τα παιδιά, στην παραλία, στη λιμνοθάλασσα και στις Αλυκές, με σκοπό την προσέγγιση και την σύνδεσή τους με τη φύση από το Θαλασσοφύλακα της περιοχής!
8. Κυριακή 15 Μαΐου 2022 / ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ / Σπίτι του Φύλακα / Αγγελοχώρι
Ξύλινα χειροποίητα Καράβια – Έκθεση από το Φώτη Αργυρόπουλο
“Groove of the Sea Waves” από τα ‘Κρούσματα’ (12:30) (Δράση Νέων), εφηβική μπάντα κρουστών του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Δήμου Θερμαϊκού
Σμυρναϊκή μουσική – 13:00
9. Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 / 21:00 / Σπίτι του Φύλακα / ‘Λόγια στα κύματα’ – Μουσική Βραδιά με ποίηση για τη Θάλασσα
10. OCEAN LITERACY ONLINE PROJECT Η Άυλη Πολιτιστική μας Κληρονομιά (Πειραματισμός με τα δίχτυα – εκμάθηση ραφής διχτυών με το παραδοσιακό τρόπο – Διαδικτυακό εργαστήρι παρουσίασης για το κοινό, ενήλικες και παιδιά. Παρουσίαση υλικού στα social media. Σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας και την εταιρεία ΔΙΧΤΥΑ ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ.

Πληροφορίες για τις Δράσεις: Τηλ:23920-27000, email: poltherm@gmail.com, Ανδρονίκη Ράπτη, ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού

Οι εθελοντικοί καθαρισμοί παραλίας και οι δράσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη σύμπραξη και άλλων φορέων/οργανώσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
οι Εθελοντικοί Καθαρισμοί και δράσεις στηρίζονται από εσάς και:
NEOI: 2ο Γυμνάσιο ΠΕΡΑΙΑΣ / ΕΠΑΛ (Τμήμα Υγείας) ΕΠΑΝΟΜΗΣ / Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας ΙΕΚ ΕΠΑΝΟΜΗΣ / Σύλλογος Συνδρόμου DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ / 2ο Δημοτικό Σχολείο ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ / 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ / «ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ» Εφηβική Μπάντα Κρουστών Δήμου Θερμαϊκού / 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων ΠΕΡΑΙΑΣ / Εθελοντές Νέοι

ΦΟΡΕΙΣ: Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος / Τοπική Κοινότητα Περαίας, Ν. Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου, Αγίας Τριάδας / Save Your Hood Thessaloniki / Save Your Hood Θερμαϊκού / Εθελοντική Δράση Δήμου Θερμαϊκού / Green Ambassadors Alumil / Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δήμου Θερμαϊκού / Εθελοντική Ομάδα Ν.Μηχανιώνας / ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού / ΟΦΚΑΘ / Φίλοι Φαναρίου-Natura Επανομής / ” ΑΡΊΩΝ ” – ΣΕΑΚΜ / Σωματείο «Σύνδ. Στρατιωτικών & Σωμ. Ασφαλείας Δ. Θερμαϊκού «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ