Η Θεσσαλονίκη στέλνει μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το κίνημα Strong me κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης -υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)- ενώνουν όλη τη χώρα ενάντια στην έμφυλη βία.

Το κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας Strong me οργανώνει μια διαδραστική καμπάνια κατά των γυναικοκτονιών, με στόχο τη νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γίνεται ο συνδετικός κρίκος για όλη τη χώρα. Από τις εμβληματικές «Ομπρέλες» στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης θα δοθεί το σύνθημα, ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα συμβολικά «μνημεία» σε δεκάδες δήμους όλης της χώρας που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σήμερα (Τρίτη, 8 Μαρτίου), στις 18:30, με φόντο τις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι οι γυναίκες που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν. Το δικό του μήνυμα θα στείλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τους Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή, Έλενα Κουντουρά και Στέλιο Κυμπουρόπουλο αλλά και μηνύματα από εκπροσώπους των δήμων που συμμετέχουν στην καμπάνια.

Την αντίστροφη μέτρηση, για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους δήμους που συμμετέχουν στην καμπάνια, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Φολέγανδρο. Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Αναστασία Καρυπίδου και Αναστασία Τελιανίδου, θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ