Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου, αποκτούν νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Οι σχετικές εγκρίσεις και αναθεωρήσεις αφορούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στον πρώην Δήμο Τριανδρίας, στις Δημοτικές Ενότητες Πεύκων, Νεαπόλεως και Αγίου Παύλου του Δήμου Νεάπολης Συκεών και στη Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στις παραπάνω περιπτώσεις το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο οργανώνει μεταξύ άλλων τις χρήσεις γης λαμβάνοντας υπόψη την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, τα χαρακτηριστικά των Δημοτικών Ενοτήτων όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, τονίζει τα εξής: «Μετά από 13 χρόνια, λόγω της πολυπλοκότητας που συνοδεύει αυτού του είδους τις αλλαγές, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου αποκτούν νέα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, διότι ο πολεοδομικός σχεδιασμός, με έμφαση στα τοπικά προτάγματα, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος. Το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο δίνει πνοή και αναπτυξιακή προοπτική, καθώς αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις για την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική πρόοδο, στα πεδία της ρυθμιστικής αναφοράς του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ