Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προβολής και της προώθησης των προϊόντων της περιοχής, συμμετείχε στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 – The Greek Fine Food Exhibition», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα.
Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 συμμετείχαν 275 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, καθώς και 10 εταιρείες από την Ιταλία και την επισκέφτηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου και του ξενοδοχειακού κλάδου. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 500 B2B ραντεβού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Σε αυτήν πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας παρουσίασαν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι τα τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, οι χυμοί, τα γλυκά, οι μαρμελάδες, οι σάλτσες και τα αρτοσκευάσματα, καθώς και οι οίνοι της περιοχής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη φορά στη μεγάλη αυτή έκθεση, δίνοντας αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και δείχνοντας αφετέρου τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειας, που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους.
Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον διακεκριμένο σεφ Κωνσταντίνο Γεωργατζά μαγείρεψε με τα ιδιαίτερα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας συνταγές που γεννήθηκαν σε ένα γοητευτικό σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.
Συγκεκριμένα μαγείρεψε «Ψητή κολοκύθα με πέστο από καρύδι & κρέμα από τυρί, Χοιρινό φιλέτο με λιαστή ντομάτα και τυρί μπάτζο και Χοσάφι με αποξηραμένα φρούτα και νιφάδες σοκολάτας».
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού,  η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.
Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήριος Μπάτος «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις και δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σκοπό να προωθήσει σε νέες αγορές τις επιχειρήσεις που μοχθούν και προσπαθούν για το καλύτερο εμπορικό αποτέλεσμα με σκοπό φυσικά την αύξηση των εξαγωγών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Φέτος συμμετείχαμε δυναμικά με πολλές επιχειρήσεις και με μοναδικά προϊόντα του τόπου μας στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μέσα από γευστικές δοκιμές, μέσα από γαστρονομικά δρώμενα και μέσα από συνταγές Μακεδονικής Κουζίνας να γνωρίσουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης, να ενημερωθούν από τους παραγωγούς και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ