Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022 τις θέσεις παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών στις αντίστοιχες δομές

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε και για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022 τις αναγκαίες θέσεις παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι γονείς που έχουν την επιμέλεια των παιδιών θα μπορούν να διασφαλίσουν θέση γι’ αυτά σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία.

«Και για τη νέα σχολική χρονιά, η Περιφέρεια είναι έτοιμη εγκαίρως να ανταποκριθεί στις ανάγκες των οικογενειών, διασφαλίζοντας εκατοντάδες θέσεις στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών, ώστε οι γονείς τους να μπορούν να εργαστούν και τα παιδιά να λάβουν από εξειδικευμένο προσωπικό τις γνώσεις και τη φύλαξη που πρέπει. Επί επτά χρόνια, από τη σχολική περίοδο 2015 – 2016, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει στο πλευρό των γονέων και στην προσπάθειά τους να εναρμονίσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή τους. Έτσι επιτυγχάνουμε την αύξηση της απασχόλησης και τη διατήρηση κυρίως των ωφελούμενων γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς ρόλους τους, της γονικής μέριμνας και της παιδικής προστασίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η διάθεση των θέσεων θα γίνει μέσω voucher, με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Προτεραιότητα έχουν γυναίκες κάτω του ορίου της φτώχειας (άνεργες ή εργαζόμενες), αλλά και γυναίκες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα άνω του ορίου της φτώχειας, είτε εργαζόμενες με επισφαλή θέση εργασίας, είτε άνεργες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ