Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “BIOFACH-VIVANESS 2023” της Νυρεμβέργης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής βιολογικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση βιολογικών τροφίμων BIOFACH 2023, που διεξήχθη σε συνδυασμό με την Διεθνή εμπορική έκθεση για φυσικά και βιολογικά καλλυντικά VIVANESS 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο “Nuremberg Exhibition Centre” της Νυρεμβέργης.
Η κορυφαία στο είδος της διεθνής έκθεση BIOFACH επέστρεψε για 34η φορά, προκειμένου να υποδεχθεί τη σημαντικότερη συγκέντρωση επαγγελματιών της βιομηχανίας των βιολογικών τροφίμων και ποτών. Κάτω από κοινή στέγη βρέθηκαν 2.543 εκθέτες από 95 χώρες και εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές από όλο τον κόσμο, με στόχο να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν νέα πιστοποιημένα ποιοτικά βιολογικά προϊόντα και υπηρεσίες της παγκόσμιας αλυσίδας αξίας του κλάδου. Στον εκθεσιακό χώρο “Nuremberg Exhibition Centre” προβλήθηκε το σύνολο των βιολογικών τροφίμων, των βιολογικών ποτών και των βιολογικών μη εδώδιμων προϊόντων.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της προώθησης προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών βιολογικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, φιλοξένησε στο ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερό της έξι (6) επιχειρήσεις παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της, επί συνόλου 37 επιχειρήσεων που συμμετείχαν από την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν B2B επαφές και να παρουσιάσουν σε εμπορικούς επισκέπτες και αγοραστές τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, δημιουργώντας προϋποθέσεις για δικτύωση και σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών. Παράλληλα, μέσω του εκτενούς προγράμματος ομιλιών για τις αναδυόμενες προκλήσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία των βιολογικών προϊόντων, οι εκθέτες ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες λύσεις και το μέλλον του κλάδου των βιολογικών προϊόντων.
Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος τόνισε: «Η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση BIOFACH αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και αναμένεται να επαναληφθεί στην επόμενη διοργάνωση. Στόχος της Περιφέρειας είναι η αποτελεσματική προβολή και προώθηση των ποιοτικών βιολογικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια στη γρήγορα αναπτυσσόμενη και άκρως ανταγωνιστική και απαιτητική ως προς την ποιότητα και τις τηρούμενες προδιαγραφές γερμανική αγορά βιολογικών προϊόντων και η στήριξη των τοπικών επαγγελματιών στην προσπάθεια ανάπτυξης εξωστρεφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με εργαλεία την εμπειρία, τα σχόλια και τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις διεθνείς εκθεσιακές συμμετοχές και γνώμονα την ενίσχυση των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου της Κεντρικής Μακεδονίας, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και να κρατάμε ενήμερους τους τοπικούς επαγγελματίες, μέσα από ένα διαρκώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων ανάπτυξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ