Η νέα χωροταξία στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Η ένσταση Ζέρβα για τη θέση Μπουτάρη στα δημοτικά έδρανα

Αλλαγές, που έκρυβαν έντονο παρασκήνιο, καταγράφηκαν κατά τη χτεσινή, διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ως προς τις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν στα δημοτικά έδρανα οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη βρέθηκε -όπως και στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου- στην αριστερή πλευρά των εδράνων σε σχέση με το προεδρείο. Ανακατατάξεις, ωστόσο, σημειώθηκαν στις θέσεις που καταλαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σε σύσκεψη που είχε γίνει προ ημερών με πρωτοβουλία του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρου Βούγια, είχε συμφωνηθεί μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων ότι στην πρώτη σειρά των δημοτικών εδράνων και συγκεκριμένα στην πρώτη από δεξιά θέση θα καθόταν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για μια σειρά από σοβαρούς λόγους.
Ωστόσο, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος δεν είχε συμμετάσχει προσωπικά στη σύσκεψη υπό τον Σπύρο Βούγια, αλλά είχε ορίσει εκπρόσωπο, δυσφόρησε εκ των υστέρων για τη θέση που επελέγη να δοθεί στον Γιάννη Μπουτάρη, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη θέση θα έπρεπε να καταληφθεί από τον ίδιο, καθώς είναι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του, ο κ. Ζέρβας συμβιβάστηκε εν τέλει χτες να καθίσει στη θέση που βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτή του Γιάννη Μπουτάρη, αν και στη σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει ο Σπύρος Βούγιας είχε συμφωνηθεί οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να κάθονται όλοι στην πρώτη σειρά των δημοτικών εδράνων.

Δίπλα από τον Γιάννη Μπουτάρη κάθεται ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη για Όλους” Σπύρος Πέγκας. Διαδοχικά κάθονται ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Βασίλης Τομπουλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Μιχάλης Κωνσταντινίδης. Στην πρώτη σειρά κάθονται ακόμη οι επικεφαλής των συνδυασμών “Πόλη Ανάποδα” Μαρία Κέκη, “Όλοι Εμείς” Δρόσος Τσαβλής και “Θεσσαλονίκη – Μακεδονία” Στέργιος Καλόγηρος.

Δίπλα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα στη δεύτερη σειρά των δημοτικών εδράνων κάθεται ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη” Μηνάς Σαμαντζίδης, ενώ από πίσω τους κάθονται τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του συνδυασμού Κώστας Ιακώβου, Σωκράτης Δημητριάδης, Μάκης Κυριζίδης και Μιχάλης Κούπκας. Ο Χάρης Αηδονόπουλος, που επίσης έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό “Ναι στη Θεσσαλονίκη”, είναι αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και κάθεται στο έδρανο του προεδρείου.

Με τις ανακατατάξεις που έγιναν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Θεσσαλονίκη για Όλους” του Σπύρου Πέγκα χωρίστηκαν σε τρεις σειρές. Στην πρώτη ο ίδιος μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, στη δεύτερη ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και στην τρίτη η Έλλη Χρυσίδου. Το πέμπτο μέλος της παράταξης Πέγκα, η Ελισάβετ Αλατσίδου, διατελεί γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και η θέση της βρίσκεται στο έδρανο του προεδρείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ