Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής στον δήμο Καλαμαριάς

Ένας κύκλος εργαστηρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμαριάς, που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου μήνες, ολοκληρώνεται και έρχεται η ώρα, οι μικροί μας φίλοι να παρουσιάσουν τις διαδραστικές, γεμάτες φαντασία και ευρηματικότητα, κατασκευές τους.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται, με αφορμή την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής, το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου 2021, στο Κέντρο Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ανδρέα Παπανδρέου 35).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με τη ρομποτική και έχουν στόχο να τα φέρουν σε μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο.

Τέσσερα εργαστήρια ΒEE-Bot για παιδιά Α και Β δημοτικού και δύο WeDO για παιδιά Γ και Δ δημοτικού θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο. Την Κυριακή θα γίνουν  δύο εργαστήρια EV3 Mindstorm για παιδιά Ε και Στ δημοτικού. Η μηχανικός υπολογιστών Χριστίνα Αθανασοπούλου και η ομάδα Ρομποτιστές θα υλοποιήσουν τα εργαστήρια αυτά.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτεί προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313 314 413. Λόγω Covid-19 οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ