Η “απάντηση” της Αστυνομίας στον Δανιηλίδη για την εγκληματικότητα στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην περιοχή του Δήμου Νεάπολης-Συκεών υπάρχει σημαντική μείωση ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ημέρες μετά την νέα ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στην οποία ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ζητούσε εκ νέου ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή. «Επιτέλους, τί άλλο πρέπει να συμβεί για να πράξουν οι αρμόδιοι το αυτονόητο καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία, όπως το επιβάλλουν οι νόμοι και το Σύνταγμα του κράτους; Πρέπει να ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να προχωρήσει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή του δήμου μας;», ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης μεταξύ τονίζοντας ότι «στην απευκταία αυτή περίπτωση την ευθύνη θα φέρουν αποκλειστικά και μόνο αυτοί που αποστολή τους είναι η προστασία των πολιτών από κάθε κίνδυνο και απειλή».

Στη σημερινή ανακοίνωση της ΓΑΔΘ αναφέρεται πως  κατά το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2020, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση σε περιπτώσεις ληστειών, κλοπών – διαρρήξεων και κλοπών τροχοφόρων και συγκεκριμένα:

  • Ληστείες, μείωση 79%
  • κλοπές – διαρρήξεις, μείωση 13%
  • κλοπές τροχοφόρων, μείωση 6%

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται η πρόσφατη εξιχνίαση υπόθεσης βιασμού από 38χρονο ημεδαπό, καθώς και ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ψιλικών από 25χρονο ημεδαπό που σημειώθηκαν στην ανωτέρω περιοχή, κατά τις οποίες συνελήφθησαν άμεσα οι .

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ