Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μαθητικής καινοτομίας στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Για 1η φορά ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με την υποστήριξη της Eduact διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μαθητικής καινοτομίας. Τα παιδιά σχεδιάζουν το μέλλον των μεταφορών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία 20 ομάδων εργασίας, με τη συμμετοχή 110 μαθητών/τριών Δημοτικού και 30 μαθητών/τριών Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 συναντήσεις/workshops ρομποτικής. Η θεματολογία των κατασκευών επιδείξεων θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφές από 12-23/1/2022 στην ιστοσελίδα www.eduact.org (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Η προετοιμασία και οργάνωση του προγράμματος θα γίνει από την Eduact σε χώρους που θα παραχωρήσει ο Δήμος στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων και στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.

Στο Φεστιβάλ, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις κατασκευές τους, παρουσία του δημάρχου και άλλων επισήμων, και θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους.

Χρονοδιάγραμμα:

Εναρκτήρια εκδήλωση: Το Σάββατο 5 Φεβρουάριου 2022 στη Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεγ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι). Προετοιμασία ομάδων, οκτώ (8) workshops, ένα (1) ανά εβδομάδα, από 8/2/2022 έως 5/4/2022.

Τελετή Λήξης- Βράβευση Συμμετεχόντων:  Στην Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεγ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι).Τετάρτη 13/4 (Ε΄ Δημοτικού-Γυμνάσιο) και Πέμπτη 14/4 (Α’- Δ’ Δημοτικού). Σύμφωνα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Covid-19 Policy

Σε όλες τις συναντήσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε περίπτωση απαγόρευσης διεξαγωγής εργαστηρίων βάσει νόμου ή υπουργικής απόφασης, υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του προγράμματος σε εξ’ αποστάσεως εργαστήρια και εκδηλώσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ