Ευκαιρίες απασχόλησης στη βιομηχανία του κινηματογράφου μέσω του «Film Beyond»

Ευκαιρίες απασχόλησης στη δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία του κινηματογράφου στην Ελλάδα προσφέρουν το «Film Beyond» και το «reeltalent.gr”. Πρόκειται αντίστοιχα για ένα πρόγραμμα και μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΥΕΤ», με στόχο τη διασύνδεση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών με το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας. Η παρουσίαση της πλατφόρμας έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόξενος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Isaak Hansen Joseph έκανε λόγο για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το «Film Beyond» είναι στην πραγματικότητα ένα συνεργατικό εργαλείο, που θα ωφελήσει όλο τον χώρο του κινηματογράφου, από τους επίδοξους κινηματογραφιστές μέχρι τους πιο έμπειρους επαγγελματίες. Ο Isaak Hansen Joseph υπογράμμισε ότι καταλυτική για την επιτυχία του προγράμματος είναι η συνεισφορά του Film Office της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΚΟΜΕ, ενώ για το πρότζεκτ υπάρχει συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως επίσης με τη Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η αμερικανική αποστολή στην Ελλάδα, εξάλλου, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Παιδείας, ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια δεξαμενή ανθρώπων με τις κατάλληλες δεξιότητες, που θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες και τις υψηλές απαιτήσεις στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία του κινηματογράφου. Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τσουλής, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΥΕΤ (Youth | Entrepreneurship | Education | Technology), που έχει ως έδρα της τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι το «Film Beyond» και η πλατφόρμα «reeltalent.gr» προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης στη δημιουργική βιομηχανία του κινηματογράφου και της παραγωγής τηλεοπτικού υλικού. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταξύ άλλων θα γίνει χαρτογράφηση αναφορικά με τις δεξιότητες που λείπουν από το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, οι οποίες είναι όμως απαραίτητες, για να καλυφθούν οι ανάγκες των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών.

«Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε όλες τις παραγωγές από το Χόλυγουντ και όχι μόνο αλλά και σε όλες τις ειδικότητες, από τους σεναριογράφους μέχρι τους ηλεκτρολόγους, τους φροντιστές ή ακόμη και τους ειδικούς πυροτεχνουργούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουλής. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία του κινηματογράφου», παρατήρησε επίσης από μέρους της ΥΕΤ ο Χριστόφορος Αϊβαζίδης, ο οποίος παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα «reeltalent.gr».

Η δυναμική που αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία του κινηματογράφου επιβεβαιώνεται από στοιχεία τα οποία παρουσίασε προσφάτως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με τα οποία από τις κινηματογραφικές παραγωγές που ήλθαν στην περιοχή προέκυψαν έσοδα 145 εκατ. ευρώ, 130.000 διανυκτερεύσεις και 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ