Επέστρεψαν οι 304 μαθητές του 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας στο ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο τους

Ημέρα χαράς για τη σχολική κοινότητα του 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας, καθώς μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικό προσωπικό επιστρέφουν στην … έδρα τους, στο ενεργειακά αναβαθμισμένο κτήριο, στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Δωδεκανήσου της Ευκαρπίας.

Τα 304 παιδιά των 14 τμημάτων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας φιλοξενήθηκαν από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στο 1ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, στο 2ο Δημοτικό Ευκαρπίας και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στην έδρα του 3ου Δημοτικού (κάτω αυλή).

Λόγω της εξέλιξης του έργου προσθήκης ορόφου και ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου, από τη Σχολική Στέγη του Δήμου Παύλου Μελά με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στην έδρα του σχολείου.

Ο διαμοιρασμός των τμημάτων, κανονικά, στην πρωινή βάρδια γειτονικών σχολικών μονάδων της Ευκαρπίας και της Πολίχνης, προκρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη λύση για να διασφαλιστεί η ομαλή σχολική καθημερινότητα των μαθητών, χωρίς τηλεκπαίδευση και απογευματινή βάρδια με μειωμένα ωράρια.

Να τονιστεί ότι στο διάστημα της φιλοξενίας από άλλα σχολεία του δήμου Παύλου Μελά, το 3ο Δημοτικό λειτούργησε από τις 7.00 με την πρωινή ζώνη ως τις 16.00 με την ολοκλήρωση του ολοήμερου τμήματος, ενώ εξασφαλίστηκε η μεταφορά των τμημάτων στο σχολείο της Πολίχνης με λεωφορεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ΄΄πρώτη΄΄ μέρα εκπαίδευσης των μαθητών στο σχολείο τους για την περίοδο 2021 -2022, η Διευθύντρια κυρία Αθανασία Κυρέζη καλωσόρισε μαθητές και δασκάλους και αφού αναφέρθηκε στην αξία του έργου που υλοποιεί το Τμήμα Σχολικής Στέγης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Δήμο Παύλου Μελά και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Χριστοδούλου για την εξαιρετική συνεργασία και τη συνετή διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης, προς όφελος των μαθητών.

Στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς απευθύνθηκε και ο κύριος Χριστοδούλου ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για καλή συνέχεια, εξήρε τη στάση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας και ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις των σχολείων του δήμου για την άψογη φιλοξενία, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Φροσύνη, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Κεχαΐδου, και την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην υποδοχή παρευρέθηκε ως γονέας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Αθανάσιος Κίκης.

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες αποκατάστασης υποδομών του υπαίθριου χώρου του σχολείου και για τη γενικότερη ευταξία συμμετείχαν οι Αντιδημαρχίες Καθημερινότητας & Άμεσης Επέμβασης, Καθαριότητας, Πρασίνου και το προσωπικό του δήμου Παύλου Μελά.

Το έργο Προσθήκη ορόφου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, εντάχθηκε με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 41365/30.05.2019 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», μεταφέρθηκε στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Τμήματος Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που προβλέπει δημιουργία πράσινων σχολείων εκ θεμελίων και τη μετατροπή των παλαιοτέρων σε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια.

Η προσθήκη ορόφου αφορά έργο κατασκευής κτίσματος συνολικής επιφάνειας 504,40 τ.μ. που ακολουθεί το περίγραμμα και τη γενική διάταξη του 1ου ορόφου του υφιστάμενου σχολικού κτίσματος που βρίσκεται επί οικοπέδου συνολικού εμβαδού 3.611,05 τ.μ. στο οικιστικό κέντρο του αστικού ιστού της Ευκαρπίας. Το έργο θα περιλαμβάνει νέες αίθουσες διδασκαλίας, χώρο διαλείμματος, τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών καθώς και τους αναγκαίους λειτουργικούς χώρους προσβάσεων δηλαδή κλιμακοστάσιο, διαδρόμους και ανελκυστήρα.

Επιπρόσθετα θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου προκειμένου να καλύπτονται οι απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ και της υπ’ αριθμόν 2/12.10.2018 οικοδομικής άδειας, ώστε να καταταχθεί το κτήριο στην ενεργειακή κατηγορία Α+ από την κατηγορία Δ που είναι σήμερα.

Το έργο υπό την επίβλεψη της Αντιδημαρχίας σχολικής στέγης, αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και μελετών έργων αναμένεται να ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο ΕΠΙΔΟΜΗ ΑΤΕ μέχρι τον Μάρτιο του 2022. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ